Haberler

TBMM Başkanvekili Bilgiç

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Bugün Türkiye dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkesi konumundadır.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Bugün Türkiye dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkesi konumundadır. İlgili devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri, bütün imkanlarla Suriyeli sığınmacılara yeni hayat sunmaktadır." dedi.

Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu" çalıştayının açılış konuşmasında, göç kavramının Türkiye'nin her zaman gündeminde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriye krizinin mağdurlarına ilk günden beri elinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Bilgiç, ülke olarak bu süreçte "açık kapı" politikasını uyguladıklarını aktardı.

Bilgiç, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkesi konumundadır. İlgili devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri, bütün imkanlarla Suriyeli sığınmacılara yeni hayat sunmaktadır. Son dönemde Suriyeli mültecilerle ilgili kasıtlı veya farkında olmadan yapılan dezenformasyon ve dışlayıcı söylemler var. Bu tutumu son dönemde Avrupa'da yükselişe geçen ırkçı yaklaşımın fikirsel uzantısı olarak değerlendiriyorum. Savaşın içerisinden kaçıp, bize sığınmış insanlar üzerinden siyasi argümanlar üretmek üzere yapılan bu değerlendirmeleri hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir."

Misafirperverlik çalışmalarının koordineli bir şekilde yapıldığını belirten Bilgiç, Türkiye'nin göç dalgasını başarıyla yönettiği vurguladı.

Bilgiç'in konuşmasının ardından AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'nun moderatörlüğünü yaptığı çalıştaya geçildi.

"Alnımız ak, başımız dik"

Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, göçün hem dünyanın hem de Türkiye'nin önemli gündem maddesi olduğuna dikkati çekti.

Göç konusunda bütün ülkelerin belli gayretler göstermesi gerektiğinin altını çizen Ayaz, "Bugüne kadar göçle ilgili olarak ulusal ve uluslararası hukuka, en önemlisi de vicdana aykırı hiçbir iş yapmadık. Bu sebeple alnımız ak, başımız dik." diye konuştu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise AFAD olarak göç yönetiminde ciddi görevler üstlendiklerine dikkati çekerek, "Biz AFAD olarak kamp kuruyoruz. Eğitim, sağlık hizmetleri veriyoruz. Dünya Türkiye'nin hizmetlerini takdir ediyor. Biz 'Takdir etmeyi bırakın, gelin bu yükü beraber çekelim.' diyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan da Kızılay'ın uzun süreden beri evrensel değerler ölçeğinde hizmet verdiğini, güzel çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Çalıştay, yarın yapılacak oturumlarla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title