Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın: "Türkiye'nin Her Tarafında Terörle Mücadele Anlamında Gereken Ne Varsa...

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Çelikhan ilçesinde terör örgütü PKK/PYD tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirilmesine ilişkin, "Dinimizce kutsal sayılan mübarek Kurban Bayramı arefesinde insanların canına kast...

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Çelikhan ilçesinde terör örgütü PKK/PYD tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirilmesine ilişkin, "Dinimizce kutsal sayılan mübarek Kurban Bayramı arefesinde insanların canına kast edecek teşebbüslerde bulunmak hakikaten bir değer yoksunluğudur. Hiçbir inancı tanımamaktır. İnsanlıktan nasibini almamaktır." dedi.

Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Adıyaman'daki Türkiye Petrolleri Cendere Konukevi'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Gazetecilerin, Çelikhan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle ilgili sorusu üzerine Aydın, olayın terörle etkili ve kararlı mücadelenin neticesi olduğunu söyledi.

Aydın, terör örgütünün "Kurban Bayramı öncesi memleketi kana bulayabilir miyiz?" düşüncesiyle varını ve yoğunu ortaya koymaya çalıştığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu onların tükenmişliğini gösteriyor. Dinimizce kutsal sayılan mübarek Kurban Bayramı arefesinde insanların canına kast edecek teşebbüslerde bulunmak hakikaten bir değer yoksunluğudur. Hiçbir inancı tanımamaktır. İnsanlıktan nasibini almamaktır. Bu vahşi eylemlerin artık son noktasıdır. Dolayısıyla bugün Adıyaman Çelikhan ilçesi Ormaniçi mevkisinde zırhlı aracın geçişi sırasında bir el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Çok şükür ki kötü bir hadise yaşanmadı. Ama olayın sıcaklığının taze olduğu bilgisi üzerine gerekli operasyonlar yürütülüyor. Şu an gerek Adıyaman'da gerekse tüm Türkiye'nin her tarafında terörle mücadele anlamında gereken ne varsa yapılıyor. Sadece askeri emniyet tedbirleri açısından değil aynı zamanda bölge halkı da teröre karşı dik ve kararlı bir duruş sergiliyor."

Aydın, şu anda Türkiye'nin her tarafında huzurun hakim olduğunu, bu huzurun da bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade ederek, terör örgütü PKK'nın bu huzuru bozmak, birlik beraberlik ve kardeşliğe adeta kurşun sıkmak için artık son çırpınışlarını göstererek bir takım eylemlerde bulunmaya çalıştığını vurguladı.

Güvenlik güçleri ve halkın birleşerek terörün üstesinden geleceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini dile getiren Aydın, "Halkımız kimin kendisine baskı yaptığını, kimin kendisine zulüm uyguladığını ve kimin halkın yanında olduğunu çok iyi bir şekilde görüyor. Artık devletiyle bütünleşen bir halk var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ahmet Aydın Çelikhan PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title