Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Dünyada maalesef Türkiye'yi ateş çemberine almak isteyen, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtlığında toplanan büyük bir güruh var." dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Sincik ilçesindeki spor salonunda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne sayılı günler kaldığını söyledi.

O tarihte ülkenin büyük bir işgal planıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Aydın, bu sürece dahil olanların temizlenmesine yönelik başlatılan mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Aydın, halkın özgürlüğüne, ülkesine, bayrağına ve namusuna göz dikenlere karşı bedenlerini siper ettiğini ifade ederek, "Dünyada maalesef Türkiye'yi ateş çemberine almak isteyen, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtlığında toplanan büyük bir güruh var. Bu çok net bir şekilde görülüyor. Bugüne kadar bu tür oyunları bozan bu millet, yine kenetlenerek bu kirli tezgahları da bozdu ve bozmaya devam edecek." diye konuştu.

Son dönemlerde PKK'dan kaçan çok sayıda terör örgütü üyesinin teslim olduğunu hatırlatan Aydın, bu gelişmenin örgüt içerisinde çözülme sürecine girildiğinin net bir ispatı olduğunu söyledi.

Aydın, terörün her türlüsüne karşı etkili ve kararlı bir mücadelenin devam ettiğine işaret ederek, şunları belirtti:

"Eğer kim bu devlete karşı durursa, bu milletin canına malına kastederse hangi terör örgütü olursa olsun devlet ve hükümet gerekli tedbirleri almakla mükelleftir ki bu konuda ciddi ve etkili bir şekilde teröre karşı etkili bir mücadele ortaya koyuyor. PKK'dan DAEŞ'e kadar, FETÖ'den DHKP-C'ye kadar bütün terör örgütleriyle etkili bir şekilde devam edeceğiz, bu mücadele terör örgütlerinin sonu gelene kadar, son terörist bitene kadar devam edecektir. Bu mücadeleyi yaparken herkesi kucaklayacağız. PKK, en çok Kürt kardeşlerimize zarar veriyor, onlara zulüm ediyor. Bunu herkes çok iyi biliyor."

Devlet olarak bir yandan Kürt kökenli vatandaşların kucaklandığını, diğer taraftan terör örgütüne aman verilmediğini belirten Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

"Onların çamura battıklarını görüyoruz, son çırpınışlarını görüyoruz ve çözülme sürecinde olduklarını, artık silah bırakma noktasına geldiklerini görüyoruz. Dağda olanlara sesleniyoruz, gelin silahı bırakın. Çünkü devlet güçlüdür, hükümet güçlüdür. Yine devletin adeta kılcal damarlarına giren bu FETÖ terör örgütüne karşı da mücadele en sert şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine karşı etkili bir mücadele yürütmezsek asla başarılı olamayız. Tüm dünyada adeta bir insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerine karşı herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Batı'yı bu konuda göreve davet ediyorum, terör örgütü üyelerini besleyenleri samimi olmaya davet ediyorum ve onların teröristleri bize iade etmeleri lazım ki ancak bu şekilde dünyayı terörden temizleyebiliriz, bu şekilde dünyada huzur, barış iklimini sağlayabiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Aydın Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title