Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın: "16 Temmuz'un O İlk Saatlerinde Güneş Bir Başka Güzel Doğdu Ülkemizin...

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hem Türkiye'nin ulusal sınır güvenliği hem de Afrin ve bölge halkının huzuru için terörle mücadele etmek zorundayız. Bu yaptığımız operasyonlar sonucunda binlerce Suriyeli ülkesine geri döndü ve dönmeye devam ediyor.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hem Türkiye'nin ulusal sınır güvenliği hem de Afrin ve bölge halkının huzuru için terörle mücadele etmek zorundayız. Bu yaptığımız operasyonlar sonucunda binlerce Suriyeli ülkesine geri döndü ve dönmeye devam ediyor." dedi.

Kahta ilçesinde partisinin düzenlediği toplantıya katılan Aydın, burada yaptığı konuşmada, dünyada Türkiye gibi terör örgütleriyle kararlı ve etkili şekilde mücadele eden başka bir ülke olmadığını söyledi.

Terörü destekleyenlerin Türkiye'ye hesap sorma hakkının olmadığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Afrin ve Amanoslar üzerinden çok sayıda PKK-YPG-PYD terör örgütlerinin militanları Türkiye'ye sızdığı için bu operasyon gerekli oldu. Türkiye'nin bekası oradaki terör örgütlerini yerinde kurutmaktan geçiyor. Biz onlara, 'Terör koridoru açmayın, terör örgütlerine tırlarla silah taşımayın. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü alt edemezsiniz.' dedik. Eğer bize 'Müttefik, dost ülke.' diyorsanız, 'Bizimle birlikte durursanız terör örgütlerine karşı bir duruş sergilemiş olursunuz.' Sözümüzü dinlemediler."

"Binlerce Suriyeli ülkesine geri döndü"

Zeytin Dalı Harekatı'nda hedefin terör örgütleri ve onların mühimmatları olduğunu vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada hem Türkiye'nin ulusal sınır güvenliği hem de Afrin ve bölge halkının huzuru için terörle mücadele etmek zorundayız. Bu yaptığımız operasyonlar sonucunda binlerce Suriyeli ülkesine geri döndü ve dönmeye devam ediyor. Şimdi sadece Afrin bölgesinden 350 bin civarında mülteci bize sığınmış durumdadır. Eğer bu terör devam ederse bu göç daha da artacaktır. Orada sulh sağladığımız taktirde ise bize göç eden Suriyeli kardeşlerimiz kendi köylerine, ilçelerine geri döneceklerdir."

Yaşanan süreçte herkesin safına seçmesi gerektiğini dile getiren Aydın, "Bu ülkenin vatandaşı olan, siyaset yapan herkese bütün sivil toplum kuruluşlarına ve bazen çatlak sesler duysak da burada herkes samimiyet testinden geçiyor. ya kendi ülkenden, milletinden yana tavır takınacaksın, teröre karşı duracaksın ya da terör örgütlerinin değirmenlerine su taşıyacaksın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Türkiye Kahta Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title