Haberler

TBMM Başkanı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Görüştü

Güncelleme:

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için gittiği KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Cumhurbaşkanı Mustafa Akınca ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için gittiği KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Cumhurbaşkanı Mustafa Akınca ile bir araya geldi. Yılmaz görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Daha da geciktirilmeden (varılacak), her iki tarafın hakkına hukukuna riayet eden bir sözleşmenin, bu adaya barış getireceğine, Doğu Akdeniz'deki barışın da tüm bölgeye katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak için Lefkoşa'ya gelene TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kıbrıs'ta kalıcı bir antlaşma yönündeki desteğini sürdüreceğini vurguladı. Yılmaz, Türkiye'nin, haklı mücadelesinde Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğunu ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğini, Kıbrıslı Türklerin Adada kalıcı bir çözümü hak ettiğini ifade etti. Yılmaz, "Daha da geciktirilmeden (varılacak), her iki tarafın hakkına hukukuna riayet eden bir sözleşmenin, bu adaya barış getireceğine, Doğu Akdeniz'deki barışın da tüm bölgeye katkısı olacağına inanıyorum. Türkiye'nin de bu barışa giden yolda, gerek TBMM, gerek T.C. olarak da her türlü desteğimizi bir kez daha açıklamak istiyorum" dedi. İsmet Yılmaz, halkın Ramazan Bayramı ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

AKINCI: HER İKİ TARAFIN DA 'EVET' DİYEBİLECEĞİ ANTLAŞMAYI TEMENNİ EDİYORUZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise İsmet Yılmaz'a barış yönündeki temennileri için teşekkür etti ve 20 Temmuz'un amacının, Kıbrıslı Türklerin geçmişteki karanlık günlere bir kez daha dönmemesi ve Adada kalıcı bir barış tesis edilmesi yöndeki temennilerin dile getirilmesi olduğunu kaydetti. Adada kalıcı bir çözüme çok yaklaşıldığı zamanların olduğunu, 2004'te kalıcı bir çözüm için yapılan halk oylamasında Kıbrıslı Türklerin olumlu yaklaşımına karşın Kıbrıslı Rumların olumlu yaklaşım sergileyemediğini belirten Akıncı, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeniden başlatılan çözüm sürecinde temennilerinin, her iki kesimin de olumlu yaklaşabileceği bir çözüm antlaşması yaratmak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, "Temenni ederiz ki, her iki tarafın da evet diyebileceği, tüm tarafların hak ve hukukunu koruyacak kalıcı bir antlaşmaya zemin oluşturabilelim" dedi. Tüm Türk ulusunun Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Akıncı, İsmet Yılmaz'a TBMM Başkanlığı görevinde de başarılar diledi.

TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER

Türkiye'deki genel seçimlere de değinen Akıncı, " Türkiye'de temsili demokrasi anlamında, tüm görüşlerin temsil edildiği yeni bir parlamento oluştu. O bakımdan da sizi kutluyorum. Böylesi bir parlamento, böylesi bir meclis yapısı umarım ki Türkiye'nin tüm sorunlarına en iyi şekilde çözüm üretir" dedi. Türkiye'nin her açıdan güçlü olmasının adadaki müzakere sürecinde Kıbrıslı Türklerin yararına olacağını belirten Akıncı, Yunanistan'ın da yaşadığı sıkıntıları bir an önce aşmasını temenni ettiğini, çünkü Türkiye ile Yunanistan'ın her zaman Kıbrıs'a yapacağı çok ciddi destekler olduğuna inandığını kaydetti. - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akıncı Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title