Haberler

TBMM Başkanı Toptan, Teröre Karşı Yapılan Mücadeleyi Övdü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Türkiye'nin Terörle Mücadelede Başarılı Olduğunu Kabul Etmemiz ve Bunda Emeği Olanları Kutlamamız Lazım" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Türkiye'nin terörle mücadelede başarılı olduğunu kabul etmemiz ve bunda emeği olanları kutlamamız lazım" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Zonguldak'ta yayın yapan Demir Medya'ya ait 67 Kanal Z yerel televizyonu tarafından geçen ay başlatılan "Mehmetçikle El ele" kampanyasına destek verenler için Kilimli beldesindeki Crinides Hotel'de düzenlenen geceye katıldı. Burada bir konuşma yapan TBMM Başkanı Toptan, "Zaman zaman Türkiye'nin terörle mücadelede başarısız olduğu söyleniyor. Nasıl başarısız oluruz? Terör Türkiye'de ne hedefliyordu? Türkiye'yi bölmek. Bölebildi mi? Hayır, bir çakıl taşı bile alamadı. Alabilir mi?

Hayır, alamaz. Çünkü Türkiye'nin çok güçlü, içeride ve dışarıda güvenliğini sağlayan askeri, polisi bunun için ant içmiş. 17 Ekim 2007 tarihli TBMM tezkeresinin gereğini harfiyen yerine getiren, bir milim şaşmayan bir büyük terör mücadelesini Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) şu iklim şartları içerisinde bu coğrafyada yüzde yüz başarıyla yerine getirmektedir" diye konuştu. Türkiye'nin terörle mücadele ederken bir taraftan da reformlar ve demokrasi hamlelerini hızla yerine getiren büyük bir ülke olma yolunda

hızla ilerlediğini kaydeden Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçeride polisimiz, nereye saldıracağını bilemez hale gelen, sivil hedefleri ve çocukları dahi hedef alan gözü dönmüş teröristlerin eylemlerine karşı ya önceden yakalayıp etkisiz hale getirme başarısını gösteriyor, yahut da Diyarbakır olayında olduğu gibi eylemi yapanı anında yakalayıp mahkemenin önüne çıkarıyor. Türkiye'nin terörle mücadelede başarılı olduğunu kabul etmemiz ve bunda emeği olanları kutlamamız lazım. Şehitlerimiz ve gazilerimizi her zaman rahmet ve minnetle anmamız, onları unutmamamız

lazımdır."

Toplam 100 bin YTL'lik paranın Mehmetçik Vakfı'na bağışlandığı geceye Mehmetçik Vakfı Teşkilatı Bilgilendirme Başkanı Emekli Albay Alaattin Torun da katıldı. Gecede, kampanyaya destek veren kurum, kuruluş ve işadamlarına teşekkür plaketi verildi.

(SŞ-OS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title