Haberler

TBMM Başkanı Toptan, Koltuğunu 5. Sınıf Öğrencisi Damla'ya Devretti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Koltuğunu 5. Sınıf Öğrencisi Damla Avdan'a Devretti. Minik TBMM Başkanı, Milletvekillerine 'Meclis'te Kavga İstemiyorum' Mesajı Gönderdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Damla Avdan'a devretti. Minik TBMM Başkanı, milletvekillerine 'Meclis'te kavga istemiyorum' mesajı gönderdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Toptan, TBMM Divan Salonu'nda öğrencileri kabul etti. Kabule Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ankara Valisi Kemal Önal da katıldı. TBMM Başkanı Toptan, Türkiye'de çok güzel gelenekler yaşatıldığını belirterek, bunlardan birinin de 23 Nisanlarda devletin üst makamlarının çocuklara devredilmesi olduğunu ifade etti. Türk milletinin, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana çocuklarına büyük bir güven duyduğunu vurgulayan Toptan, bu güven içinde koltuğunu Damla Avdan'a bıraktığını söyledi.

Koltuğu Toptan'dan devralan Keçiören Ulviye Fenmen İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Damla Avdan, Türkiye'nin en önemli sorunlarının işsizlik, çevre ve küresel ısınma olduğunu kaydetti. Avdan, "Milletvekillerinin sözde değil özde çevreci olarak çocuklara örnek olmasını istiyorum" dedi. Terörün işsizlikten kaynaklanan bir sorun olduğunu belirten minik Meclis Başkanı, bu yüzden çocukların küçük yaşta ilgi duydukları mesleklere yönlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Avdan, Meclis'te yaşanan kavgalarla ilgili bir soru üzerine, "Meclis'te böyle şeyler olmasını istemiyorum. Milletvekillerinin kavga etmemesi lazım" diye konuştu.

Avdan, Toptan'ın Milli Eğitim Bakanı'ndan bir isteği olup olmadığını sorması üzerine bütün okulların bütçesinin eşit olması gerektiğini söyledi. TBMM Genel Sekreteri'ne de bir talimat veren Avdan, Meclis'teki sigara yasağının sıkı şekilde uygulanmasını istedi. TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca da bu konuda bir çalışma yaptıklarını, sigara yasağına uymayan milletvekillerine 19 Mayıs'tan itibaren peşin para cezası uygulanacağını belirtti.

Bu arada okulunda spor salonu bulunmadığını belirten Avdan, Toptan'dan yardım istedi. Okul müdürünün, spor salonu yapılacak alan bulunmadığını söylemesi üzerine Ankara Valisi Önal, konuyla ilgileneceğini belirtti.

Kabulün sonunda Damla Avdan, TBMM Başkanı Toptan'a kendi yaptığı resmi hediye ederken, Çankaya Muazzez Karaçay İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Oğuz Türkoğlu da Toptan'a bir çam fidanı hediye etti ve fidanın Meclis bahçesinde yetiştirilmesinden mutluluk duyacağını söyledi. Toptan da kabule katılan öğrencilere içinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu birer çanta hediye etti. Toptan, kabule katılan Göreneller Görme Engelliler Okulu öğrencisi Gülşah Aktürk'le de yakından ilgilendi. Toptan, görme engelli öğrenciye çeşitli özel hediyeler verdi.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title