Haberler

TBMM Başkanı Toptan'ın Yeğenlerinin Polisten Dayak Yediği İddiası

İzmir'in Balçova İlçesinde Maddi Hasarlı Kaza Nedeniyle Çıkan Kavgada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Yeğenlerinin de Aralarında Bulunduğu 2'si Polis 4 Kişi Yaralandı.

İzmir'in Balçova ilçesinde maddi hasarlı kaza nedeniyle çıkan kavgada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 18.30 sıralarında İzmir'in Balçova ilçesi Narlıdere semti Mithatpaşa Caddesi Akademi Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu'na bağlı sivil ekipte görevli Ayhan Korba ve Kenan Yeniçeri adlı polis memurları, Balçova'dan Narlıdere yönüne doğru giderken Akademi Kavşağı'nda trafiğin kilitlenmesi üzerine ne olduğunu anlamak için araçtan indi. Yolun ortasında yol verme yüzünden meydana gelen maddi hasarlı kaza için kavga eden bir

nakliye firmasında çalışan Mustafa Toptan ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişiyi gören polisler, araya girdi. İddiaya göre, polisin havaya ateş açması ve kavgaya müdahale etmesi üzerine, polislerle kavga etmeye başlayan Mustafa Toptan, ağır şekilde yaralandı. O sırada tesadüfen yoldan geçen Mustafa Toptan'ın ağabeyi Sinan Toptan da kardeşinin kavga ettiğini görünce, ortalık iyice karıştı. Çıkan kavgada her iki taraf da birbirini darp etti. Olay yerine takviye ekiplerin de gelmesiyle kavga sona erdi.

Yaşanan arbede sırasında burnu kırılan Ayhan Korba ve yaralı Kenan Yeniçeri adlı polis memurları Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yeğenleri Sinan Toptan (36) ve Mustafa Toptan (27), ilk başta Narlıdere Merkez Polis Karakolu'na götürüldü. Daha sonra Sinan Toptan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde, Mustafa Toptan ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

POLİSLER KARAKOLDA İŞKENCE YAPTI İDDİASI

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sinan Köksal, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermek için götürüldüğü sırada yürümekte zorluk çektiği gözlendi. Sinan Toptan basın mensuplarının "Sizi polis mi yoksa sivil vatandaş mı darp etti?" sorusu üzerine, "Polis beni karakola götürdükten sonra dövdü" dedi. Olay sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Köksal Toptan'ın kuzeni ve Sinan ile Mustafa Toptan'ın babası Hüseyin Toptan, "Oğlumu polisler karakola götürmüş. Orada işkence

yapmışlar. Kazma sapıyla oğlumu çok fena darp etmişler. Olayı görenler var. Benim oğlumun hiçbir suçu yok. Karakolda dayak yiyen oğlum da çok sakin bir çocuktur. Kimseyle kavgası gürültüsü olmamıştır" diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Asayişten Sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, olayla ilgili bilgi almak ve yaralıları ziyaret etmek için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sabaha karşı 05.00 sıralarında geldi. Kuru, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Olaya karışan Mustafa Toptan, Sinan Toptan, Doğan Göztepe, Celalettin Göztepe tedavilerinin tamamlanmasının ardından "polise mukavemet ve dayak" suçlarından sorgulanmaları yapılmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada sorgulamaları

tamamlanan şahısların adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Öte yandan İzmir'de kaza yapan yeğenlerinin karakolda dayak yediği yönündeki iddialara cevap veren TBBM Meclis Başkanı Köksal Toptan, şunları söyledi:

"Bana ulaşan çok ayrıntılı bilgi yok. Ben de duydum. Hatta bazı ajanslar benim İzmir'i aradığım konusunda haberler geçmişler. Böyle bir şey kesinlikle yok. Hiç kimseyi bu konuyla ilgili aramadım. Ben de olay olduğunu duydum, konu muhtemelen bugün adliyeye intikal etmiştir. Savcılığa intikal etmiştir. Olay neyse mutlaka aydınlanır. Yargıya güvenmemiz lazım."

(KA-YK-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title