Haberler

TBMM Başkanı Toptan, İlhan Cavcav ile Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sahalardaki Şiddet Konusu ile İlgili Olarak, "Sahalardaki Şiddetin Önlenmesi İçin Ne Gerekiyorsa Yapılmalı" Dedi. Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Cavcav da, Şiddetin Önlenmesi İçin Merkez Hakem Kurulu'nun Bağımsız Olması Gerektiğini Söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sahalardaki şiddet konusu ile ilgili olarak, "Sahalardaki şiddetin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" dedi. Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Cavcav da, şiddetin önlenmesi için Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile Tarık Artukmaç, Niyazi Akdaş, Merdan Hürmerdan, Adil Kılıç ve Genel Koordinatör Ergun Maraşlı'dan oluşan heyeti makamında kabul etti. Cavcav, Köksal Toptan'ı Cumhurbaşkanlığı makamında görmeyi arzu ettiklerini ifade ederek, "Uzun yıllar Türk siyasetine hizmet vermiş ve takdirle anılmış, bugün bulunduğu makamı da layıkıyla hak etmiş bir Zonguldaklı dostumuzu burada görmekten mutluyuz. Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmeyi arzu

ediyorduk, ancak burasıyla, orası arasında bir fark yok" dedi.

İlhan Cavcav'ın Türk futbol hayatının simge isimlerinden olduğunu kaydeden Toptan, Cavcav'ın yönetim anlayışını diğer kulüplerin anlayamamış ve kavrayamamış olmasından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Cavcav'ın Türk futbolcuların yetişmesindeki katkılarına dikkati çeken Toptan, şunları kaydetti:

"Kendi altyapısını oluşturan bir kulüp olarak, gençlerimizin önünü açıyorsunuz. Eğir diğer kulüplerimiz de sizin kadar altyapıya önem verseydi Türkiye dışarıya o kadar çok para verme zorunda kalmazdı. Umarım, diğer kulüpler yıllardır sürdürdüğünüz politikanızı anlarlar. Kendi futbolcularını yetiştirmeye başlarlar."

Sporda şiddetin önlenmesi için önceki dönemde çıkarılan yasanın uygulanmasında sorunlarla karşılaşıldığını belirten TBMM Başkanı Toptan, kulüp yöneticilerinin şiddeti önleme konusunda daha cesur olunması gerektiğini ifade etti. Diğer ülkelerde Türk takımlarının oynadığı maçlarda şiddet olaylarına rastlanmadığını işaret eden Toptan, "Toplumdaki eğilim neyse stattaki eğilimde o. Sahalardaki şiddetin önlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, dünyanın hiçbir yerinde Futbol Federasyonu başkanlarına Türkiye'de olduğu kadar küfür edilmediğini söyledi. Türkiye'de yasal boşluktan kaynaklanan bazı sorunların olduğunun altını çizen Cavcav, "Mesela hakemlerin hatalarını da federasyon başkanına yüklüyorlar. Çünkü MHK'yi o atıyor. Oysa, 3813 sayılı futbolda şiddet yasasının bazı maddelerinin değiştirilmesi lazım. Merkez Hakem Komitesi'ni Futbol Federasyonu atamamalı, federasyon başkanını seçen 220 kişilik delege

grubu seçmeli, yani MHK'nin bağımsız olması lazım. Bu 220 kişilik futbol federasyonu delegesinin içerisinde de bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler, eski federasyon başkanlarının yerine aktif futbol kulüplerinin temsilcileri yer almalı. Aksi taktirde futboldaki şiddeti de kaosu da önleyemeyiz" dedi.

Cavcav, TBMM Başkanı Toptan'a, Zonguldak'ın plaka numarası olan "67 Köksal Toptan" yazılı Gençlerbirliği forması hediye etti.

(EKO-DUY-MFS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title