Haberler

TBMM Başkanı Toptan: "Hedef Avrupalı Olmak, Modern Olmak"

Tisk'in 23. Genel Kurulu'nda Konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hedeflerinin Avrupa Birliği'ne Girmekten Çok "Avrupalı Olmak, Modern Olmak" Olduğunu İfade Etti.

TİSK'in 23. Genel Kurulu'nda konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, hedeflerinin Avrupa Birliği'ne girmekten çok "Avrupalı olmak, modern olmak" olduğunu ifade etti.

Bilkent Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Toptan, AB üyeliğinin Türkiye için Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 hedefinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi ve bu süreçte karamsarlığa düşmeye gerek olmadığını kaydetti. Türkiye'nin eksiklerini giderme noktasında önemli mesafeler aldığını söyleyen Toptan, hedeflerinin AB'ye girmekten çok Avrupalı ve modern olmak olduğunu açıkladı.

Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce söylediği, "Kopenhag kriterleri önemsiz hale gelirse onu Ankara kriteri yapar, yolumuza devam ederiz" şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, "Bunun için toplumda geniş bir mutabakat vardır. Bu geniş mutabakat çerçevesinde yolumuza kararlılıkla devam edip istediğimiz hedeflere mutlaka varacağız diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmasında terörle mücadeleye de yer veren Toptan, terörün en büyük amacının insanları bir birine düşman etmek olduğunu söyledi. Toptan, Türkiye'nin terörle mücadelede gereken her şeyi yapacağını, ancak bu mücadelede daha fazla kalkınmadan, demokratikleşmeden, özgürleşmeden vazgeçilmeyeceğini vurguladı. "Milletimizin engin sağduyusu, kardeşlik duygusu, bunlara imkan vermeyecektir. Lincoln'ün deyimiyle (özgürlükleri için ekmeklerinden vazgeçenler bir gün her ikisini de kaybederler). Biz önümüze koyduğumuz büyük hedeflerden vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ise Türkiye'nin ikinci sınıf bir AB üyesi olmasından yana olmadıklarını altını çizdi ve "Bu süreçte ya var oluruz ya da yolumuza bakarız" dedi. Kutadgobilik, ülkenin yeni bir sanayi politikasına ihtiyaç duyduğunu belirterek, "sanayicinin önünden çakıl taşları kaldırılmalı" diye konuştu.(ANKA)

(HLY/UNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title