Haberler

TBMM Başkanı Toptan'dan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca mevkisinde askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda 12 askerin şehit olması 16 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir mesaj gönderdi.

Toptan, son günlerde özellikle Kuzey Irak'tan, Bağdat'tan, ABD'den ve AB'den gelen seslerin terörü cesaretlendirdiğini belirterek, "İnsanlığın ortak belası olan teröre destek veren ülkeleri ve insanların varlığını biliyoruz" dedi. TBMM Başkanı Toptan, saldırıdan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, mesajına şöyle devam etti:

"Uzun yıllardır teröre karşı çok sayıda şehit vermiş Türkiye, son günlerde bu acılarını daha fazla yaşamaya başladı. Haince ve kalleşçe yapılan bu saldırılar sonucunda askerlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın şehit olması, bütün milletimizi derin üzüntüye boğmaktadır. Yüreğimizde büyük yaralar açan bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Devletimiz sağduyu içerisinde en doğru olan kararı alarak uygulamaya koyacaktır. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere en

sert cevabın çok kısa bir zaman içerisinde verileceğinden şüphem yoktur."

Toptan, mesajında bütün insanlığın ortak belası olan teröre destek veren ülkelerin ve insanların varlığını bildiklerini belirterek, "Halk iradesinin hayat bulduğu TBMM'de 17 Ekim 2007 tarihinde kabul edilen tezkerenin ardından bazı yerlerden yapılan açıklamaları ve buna paralel yaşanan olayları ibretle takip ediyoruz. Son günlerde özellikle Kuzey Irak'tan, Bağdat'tan, ABD'den ve Avrupa Birliği'nden gelen sesler terörü cesaretlendirmektedir. Bu vesileyle dün geceki hain saldırı sonucu şehit düşen

askerlerimizin acısını yüreğimde duyduğumu belirtmek isterim. Bu acı sadece şehit ailelerinin değil, tüm milletimizindir. Kahraman ordumuzun yılmaz bekçiliğiyle korunan kutsal vatan topraklarımızı ve milletimizin hürriyeti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

(SC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title