Haberler

TBMM Başkanı Toptan'dan "Avrupa Günü" Mesajı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Günümüzün En Kapsamlı Birlikteliğini İfade Eden Avrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin Katılımıyla Birlikte Daha da Büyüyeceğini ve Kendi Bölgesi ve Hatta Tüm Dünya İçin İstikrarlı Bir Model Olacağını İfade Etti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, günümüzün en kapsamlı birlikteliğini ifade eden Avrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin katılımıyla birlikte daha da büyüyeceğini ve kendi bölgesi ve hatta tüm dünya için istikrarlı bir model olacağını ifade etti.

TBMM Başkanı Toptan, "9 Mayıs Avrupa Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. AB üyeliğinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli projelerinin başında yer aldığına işaret eden Toptan, Türkiye'nin üyelik yolunda önemli aşamalar kaydettiğini vurguladı. Bu yolda devrim niteliğindeki çok önemli düzenlemeleri gerçekleştiren TBMM'nin, bundan sonraki süreçte de üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Toptan, mesajında şöyle dedi:

"Ülkemizin geçirdiği bu atılım ve değişim sürecinin AB için de büyük önem taşıdığına inanıyorum. Günümüzün en kapsamlı birlikteliğini ifade eden AB, inanıyorum ki ülkemizin katılımıyla birlikte daha da büyüyecek ve kendi bölgesi ve hatta tüm dünya için istikrarlı bir model olacaktır. Farklı inançları, kültürleri buluşturan, kaynaştıran bir medeniyete sahip olan Türkiye'nin, AB'ye de büyük bir zenginlik katacağı muhakkaktır." (ZÇ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title