Haberler

TBMM Başkanı Şentop'tan 'Hocalı Katliamı' Mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı Katliamı şehitlerini, katliamın 27'nci yıl dönümünde yayımladığı mesajla andı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı Katliamı şehitlerini, katliamın 27'nci yıl dönümünde yayımladığı mesajla andı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı Katliamı'nın 27'nci yıl dönümünde mesaj yayımladı. Şentop, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin 27 yıl önce bugün, Dağlık Karabağ'ın başkenti Hocalı'da gerçekleştirildiğini aktardığı mesajında, "1992 yılında Azerbaycan'a saldıran Ermeni birlikleri, Dağlık Karabağ ile birlikte Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal edip, 1 milyon Azerbaycan Türkünü yaşadıkları topraklardan tehcir etmiştir. 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ'ın başkenti Hocalı'ya saldıran Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilen katliam neticesinde 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir. Aynı saldırıdan 487 Azerbaycanlı ağır yaralı olarak kurtulmuş, 150 kişiden de bir daha haber alınamamıştır. Bu arada Ermeni birlikleri 1275 Azerbaycan Türkünü rehin alarak askeri kamplara götürmüştür" ifadelerini kullandı.

Şentop mesajında, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen katliamın hesabının uluslararası kuruluşlar tarafından sorulmadığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Azerbaycan'ın sorunu, Türkiye'nin sorunudur. Yaşadıkları acıyı paylaşıyoruz. Türkiye olarak her zaman Azerbaycan ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu müessif hadisenin yıl dönümünde Hocalı Katliamı'nı bir kez daha tel'in ediyor, bu hadisede hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle uluslararası camiayı Hocalı Katliamı'na ve acı sonuçlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyorum." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title