Haberler

TBMM Başkanı Şentop, Özbekistan Senato Başkanı Narbayeva ile görüştü

Güncelleme:

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantılarına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile görüşme yaptı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantılarına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile görüşme yaptı.

Şentop, Özbekistan'da 24 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin başarıyla yapılmasını kutlayarak, "Yüksek katılımla ve şeffaf şekilde gerçekleşen demokratik seçimlerde kardeş Özbek halkının Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'e gösterdiği teveccüh, Özbekistan'da devam eden reform sürecine yönelik güçlü halk desteğini teyit etti." dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 12 Kasım'da İstanbul'da düzenlenen Türk Konseyi Zirvesi'nde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'i ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Şentop, "Yeni ismiyle Türk Devletleri Teşkilatı, müşterek medeniyet coğrafyamızın huzur, istikrar ve refahına katkı yapan bir platform hüviyeti kazanmıştır. Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) birçok konuda üye devletlerinin arasındaki yakınlaşmayı artıracağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye ve Özbekistan'ın ortak medeniyeti, tarihi ve kültürü paylaşan iki kardeş ülke olduğunu vurgulayan Şentop, "Son dönemde iş birliğimizde yakaladığımız ivmeden memnuniyet duyuyoruz. Ülkelerimiz arasındaki düzenli temas ve istişarelerin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop Özbekistan İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title