Haberler

TBMM Başkanı Şahin'den Emeklilere Müjde

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yeni hükümetin emekliler arasındaki maaş farkını çözeceğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin partisinin il başkanlığının 75'inci Yıl Mahallesi'nde düzenlediği 'Ak Yürüyüş'e katıldı. Eski milli futbolcu Tanju Çolak da yürüyüşe katıldı. Çolak, "Bu güzel insana destek verilmez mi? Kendisini çok seviyorum, yaptıkları ortada. Bu memleketin çocuğu, kendisine destek verip sahip çıkmak lazım. Burada olmaktan ve onunla beraber yürümekten mutluyum" dedi.

Pazar yerinde mahalle halkına seslenen Şahin, seçim gezileri sırasında emeklilerin maaşları arasındaki farkların giderilmesini istediğini belirterek, "Biz başka siyasi partiler gibi yapamayacağımız şeyleri hiçbir zaman vaat etmedik. Bütçemize bakarız, dengesine bakarız. Özellikle 2011 yılında SGK topladığı primleri emekli maaşına yetiremediği için biz bu yıl bütçeden, bu kuruma 32 milyar lira para aktaracağız. Bütçe de ayırdık. Bunu aktarmasak, emeklinin maaşı ödenemez. 'Peki şimdi herhangi bir imkan mı doğdu da başkan bu konuyu açtı?' diyebilirsiniz, evet doğdu. Biliyorsunuz biz seçimlere doğru giderken Meclis'ten bir Torba Kanunu çıkarmıştık. Prim borcu ve vergi borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını ödeyebilmesi için kolaylık getirmiştik. Faizlerinin önemli bir bölümünü affetmiştik. Bunları zamana yayarak uygun ödeme koşulu sağladık. Şimdi SGK bu kanundan aldığı yetki ile prim borcu ve değişik borcu olan vatandaşlardan taleplerini aldı. Gerçek ortaya çıktı. SGK'ya bu yıl ve önümüzdeki yıllarda 6 milyar liralık pirim borçlarından para gelecek. Yani SGK, hazineden almayı düşündüğü 32 milyar lirayı değil, sadece 26 milyar lirayı alıyor, çünkü geliri artıyor" dedi.

Şahin yeni hükümet kurulduğunda en önemli konularından birinin emeklilerin maaş farklarının giderilmesi olacağını ifade ederek, "Bu 6 milyar lirayı emeklilerimize intibak farkını kapatmak için kullanacağız. Bakın biz atmıyoruz, hesapsız kitapsız konuşmuyoruz. Bunun için bir kaynak bulmamız gerekirdi. Torba Kanunu'ndan ortaya çıkan yeniden yapılandırma sonucu ortaya çıktı. O nedenle hem bütçemiz sarsılmayacak, hem denge bozulmayacak, hem de emeklilerin işini çözmüş olacağız. Yeni hükümetin en önemli gündemlerinden birisi bu olacak, bunu paylaşmak istedim" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title