Haberler

TBMM Başkanı Kahraman- Bayramlaşma

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Maalesef haçlı seferleri devam ediyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Maalesef haçlı seferleri devam ediyor. İnsanlığın gözü önünde Arakan'da büyük ızdıraplar yaşanıyor. Acil müdahale edilmesi için temaslarımız sürüyor." dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Rize'ye gelen Kahraman, bayram namazını İkizdere ilçesine bağlı Tulumpınar Köyü Yukarı Mahalle Camisinde kıldı. Burada vatandaşlarla bayramlaşan Kahraman, çocuklara harçlık dağıttı.

Kahraman, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların sevgi, bir araya geliş, kardeşlik, yardımlaşma ve neşe günleri olduğunu belirtti.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların bu neşenin tam manasıyla yaşanmasına mani olduğunu ifade eden Kahraman, "Cenab-ı Hak bütün sıkıntıda olanlara kolaylıklar ihsan eylesin. Gönül coğrafyamıza bütün İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum. Ülkemizin güzel günlere kavuşmasını her günün bayram içinde geçmesini temenni ve niyaz ediyorum." diye konuştu.

Arakan ve diğeri sıkıntılı olan İslam ülkelerinin Türkiye'nin en büyük ızdıraplarından olduğuna değinen Kahraman, " Türkiye, sadece kendi coğrafyası içinde değil tarihten gelen misyonla bütün İslam alemi için kurtuluş yeri önder bir yerdir. İltica edilen bir yerdir. Kardeşlerimiz çok sıkıntıdadır. 'Mümin müminin kardeşidir.' inancındayız. Orada zarar görenlerde bizim kardeşlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 15 Temmuz felaketini atlattığını kaydeden Kahraman, şöyle devam etti:

"Eğer bu tahakkuk etseydi Türkiye aynı şekilde ızdıraplara sürüklenirdi. Maalesef haçlı seferleri devam ediyor. İnsanlığın gözü önünde Arakan'da büyük ızdıraplar yaşanıyor. Acil müdahale edilmesi için temaslarımız sürüyor. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanımız, top yükün milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz Arakan mevzusunda hepimiz aynı görüş içinde bu ızdırabın dinmesi için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Birleşmiş milletler burda diğer meselelerde olduğu gibi sınıfta kaldı. Dünya barışını korumak, bu hususları gidermek için kurulmuş olan bir teşkilat bugün maalesef mefruş durumdadır. Beş kişinin tasarrufunda olan ve herhangi bir şekilde meselelere müdahale edemeyen bir yapıya sahip.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür.' sözünü hatırlatan Kahraman, şunları ifade etti:

"Bize bu hadiseler şuur vermelidir. Bangladeş ile komşu Arakan. Fakat Bangladeş bizim dörtte bir yüzölçümümüzde ve iki misli nüfusumuzda. Sıkıntıları var. Sıkışık bir coğrafya içerisinde ızdıraplar var. Cenabı Hak her şeye kadir. Ben inanıyorum ki; Bu ızdıraplar sona erecektir. Gelişmemiz devam ettikçe, gücümüz arttıkça, Türkiye her tarafa elini uzattıkça sıkıntıların üstesinden gelecektir. Dua eder ve dileriz ki; Türkiye bu ve benzeri durumlarda önderlerini yapmakta devam etsin ve edecektir inşallah."

Kahraman, konuşmaların ardından aile mezarlığını ziyaret ederek Kuran okudu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kahraman Türkiye Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title