Haberler

TBMM Başkanı Çiçek: "Meclis'te Grubu Bulunan 4 Siyasi Parti Uzlaşarak, Anlaşarak, Görüş Birliği İçerisinde Yeni Bir Anayasa Hazırlama Çabası İçerisindedir. Toplumun Her Kesiminden Bu Sürece Katkı Vermesini Bekliyoruz. Üniversitelerimizden Hassaten Bekliyoruz. İü'den Bu İşte Öncü Rol Oynamasını Bekli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği içerisinde yeni bir anayasa hazırlama çabasında olduğunu belirterek, "Toplumun her kesiminden bu sürece katkı vermesini bekliyoruz.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği içerisinde yeni bir anayasa hazırlama çabasında olduğunu belirterek, "Toplumun her kesiminden bu sürece katkı vermesini bekliyoruz. Üniversitelerimizden hassaten bekliyoruz. İÜ'den bu işte öncü rol oynamasını bekliyoruz" dedi.

Çiçek, İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneğinin Küçüksu Kasrı'nda düzenlediği "24. Döneme Hoş Geldiniz Akşam Yemeği"ne katıldı.

Yemekte konuşan Çiçek, birçok üniversitenin mezuniyet törenleri olduğunu, bunlara iştirak ettiğini, ancak İstanbul Üniversitesinde (İÜ) mezuniyet töreni heyecanını yaşamadığını belirterek, ilk defa böyle bir toplantıda İÜ mezunları olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Bugünün kendisi için ayrıcalıklı bir gün olduğunu dile getiren Çiçek,

"Burada ne söyleyeceksem, sözleri söylememe vesile olan bütün hocalarıma minnetlerimi sunuyorum. Biz bugün burada bugünkü sıfatlarımızla bulunuyor değiliz. O sıfatlar gelip geçicidir. Ama yaşadığımız sürece onurla, gururla taşıyacağımız bir sıfatımız var; o da İÜ mezunu olmaktır" diye konuştu.

Çiçek, İÜ'nün, Türkiye'nin sahip olduğu en önemli ve en seçkin eğitim kurumlarının başında geldiğini, Cumhuriyet'in ilk üniversitesi olduğunu kaydederek, "Bugün Türkiye olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak neye sahipsek, bunların kazanılmasında, bu üniversiteden ister siyaset adamı, ister fikir adamı, düşünce adamı, sanayici, iş adamı, bunlar bu ülkeye çok şey kazandırmışlardır. İnanıyorum ki bundan sonra da kazandıracaklardır" dedi.

-"İÜ'nün bu işte öncü rol oynamasını bekliyoruz"-

Türkiye'nin değişimi ve dönüşümünde bugün geldiği noktada İÜ'nün her zaman öncü rol oynadığını dile getiren Çiçek, şöyle devam etti:

"Bugün de zannediyorum ki Türkiye önemli süreçlerden geçiyor. Bunların sağlıklı bir sonuca ulaşmasında, sağlıklı bir neticeye varmamız da ki, yeni bir anayasa bunların başında geliyor, doğrusu her üniversitemizden katkı bekliyoruz. Ama İÜ'den, kendisine, tarihine, misyonuna yakışan, yaraşan bir çabayı, bir gayreti, bu ülkede öncü olmasını bekliyorum. Eğer bu yapılamazsa, bu bizi üzer. Onu buradan ifade etmek isterim. Bu vesileyle sadece İÜ'den değil, biraz evvelki konuşmalardan bir hatırlatma yapma ihtiyacı da duydum, Mecliste temsil edilen ve grubu bulunan 4 siyasi parti uzlaşarak, anlaşarak, bir görüş birliği içerisinde yeni bir anayasa yapma ve yeni bir anayasa hazırlama çabası ve gayreti içerisindedir. Toplumun her kesiminden bu sürece katkı vermesini bekliyoruz. Üniversitelerimizden hassaten bekliyoruz. İÜ'den bu işte öncü rol oynamasını bekliyoruz."

Çiçek, Türkiye'de 100 binin üzerinde dernek ve vakıf olduğunun ifade edildiğini kaydederek, "Birçok sivil toplum kuruluşunun yanında yeni oluşumlar da var. Anayasa hazırlama oluşumları vesaire, sendikalar var, çatı kuruluşları var, anayasal kuruluşlar var. Meclis dışında olan siyasi partilerimiz var. Biz bunların hepsine ulaşmaya çalışıyoruz, ama ulaşamadığımız olabilir. Bir kısmının adresini bulamıyoruz, adresleri değişmiş. Yani katılım süreci ile ilgili verdiğimiz mektuplar geri geliyor. Dolayısıyla burada herkese çağrı yapıyoruz ki, bu sürece katkı verin. Biz anayasa yazmayacağız, biz anayasa yapacağız. Anayasayı yapacaksak, milletle beraber yapacağız" şeklinde konuştu.

-Sivil toplum kuruluşlarına davet-

TBMM Başkanı Çiçek, milletin temsilcilerinin sadece milletvekilleri olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şüphesiz onlar siyaseten temsil edecek. Ama sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları da belli kesimleri temsil ediyor. Bu sürece aktif bir şekilde katılabilmeli ki, mutlu sona ulaştığımızda yeniden anayasayı tartışır olmayalım.

'Bize niye sorulmadı, bizim fikrimiz neden alınmadı, bu sürece biz neden dahil edilmedik-' gibi bir mazeret şimdiden üretilmesin. Onun için bugün burada, bunu basın mensupları aracılığıyla ister yazılı çağrı kabul etsinler, ister sözlü davet olarak kabul etsinler. Ümit ediyoruz 2012 yılı, bu alanda önemli başarıyı elde edeceğimiz bir yıl olur. Bunu temenni ediyoruz."

Çiçek, gazetecilerin, ziyaret ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin sorusuna, "Gayet iyiydi, acil şifalar diliyorum" yanıtını verdi.

Yemeğe, İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda İÜ mezunu katıldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title