Haberler

TBMM Başkanı Çiçek, Makedonya'da

Çiçek, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile görüştü Çiçek: "Makedonya, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonraki dönemde de Ankara’nın desteğine güvenebilir" Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: "Türkiye'nin, Makedonya'nın NATO üyesi olması yolunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Makedonya'daki resmi ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı binasında basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İvanov ile Çiçek'in iyi seviyede bulunan ve gittikçe gelişen Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin konuşulduğu bildirildi.

Açıklamada Çiçek'in, Makedonya'nın, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonraki dönemde de Ankara'nın desteğine güvenebileceğini ifade ettiği belirtildi.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov ise parlamentolar arasındaki iyi ilişkilerden duyduğu memnuniyet dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı İvanov'un şu ifadelerine yer verildi:

"Gelecek dönemde de parlamentolar arası işbirliğinin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve zenginleşmesinde emeği olacağını temenni ediyorum. Türkiye'nin, Makedonya'nın NATO üyesi olması yolunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Makedonya'nın uluslararası alandaki hedefleri doğrultusunda, Türkiye'nin bu ülkenin güçlü ve sesli bir tanıtıcı olmasına büyük değer veriyorum."

Açıklamada, Çiçek ile İvanov'un, iki ülke arasındaki yükselen ekonomik işbirliği, savunma, güvenlik, kültür ve eğitim gibi alanlarda da işbirliğinin sıklaşması konularını da ele aldığı belirtildi.

Çiçek'e Makedonya ziyaretinde AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Bürge, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü eşlik ediyor. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Cemil Çiçek Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title