Haberler

TBMM Başkanı Arınç Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin Verdiği Kararla İlgili, "İnşallah 21 Ekim Günü 11. Cumhurbaşkanını Seçmek Üzere Halkımız Sandığa Gidecektir. Böylelikle Kördüğüm Haline Getirilmiş Olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Halk Tarafından İnşallah Gerçekleştirilecektir" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili, "İnşallah 21 Ekim günü 11. cumhurbaşkanını seçmek üzere halkımız sandığa gidecektir. Böylelikle kördüğüm haline getirilmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimi, halk tarafından inşallah gerçekleştirilecektir" dedi.

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Ahmetli ilçesindeki ek ünitesinin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, ünitenin açılışını yaptıktan sonra cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını içeren anayasa paketi değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin Anayasa Mahkemesi'nce reddedilmesini değerlendirdi. Arınç, "İnşallah 21 Ekim günü 11. cumhurbaşkanını seçmek üzere halkımız sandığa gidecektir. Halkın kendi cumhurbaşkanını seçmesi,

meclisimizde yapılan anayasa değişikliği ile mümkün oldu. Bundan dolayı çok sevinçliyim. Çünkü cumhur, millet demektir. Millet, başkanını artık kendi serbest iradesiyle sandıkta referandumla seçmiş olacaktır. Ve böylelikle kördüğüm haline getirilmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimi, halk tarafından inşallah gerçekleştirilecektir. Şimdiden 11. cumhurbaşkanımız kim olacaksa milletimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum." diye konuştu.

Hükümetin Özel İdareler aracılığıyla KÖYDES Projesi kapsamında köylere bir çok yatırımlar yaptığını belirten Arınç, Manisa'ya da şimdiye kadar 56 trilyon lira kaynak aktarıldığını hatırlattı.

Bu arada, 2006 Temmuz ayından bu yana fiilen hizmette olan ek ünitenin 22 bin 475 metrekare arsa üzerinde bulunduğu, 2 bin 721 metrekare kapalı alana sahip ve 140 yatak kapasiteli olduğu, toplam 1 milyon 432 bin 796 YTL'ye mal olduğu ve şuan ek ünitede 115 hastanın tedavi gördüğü belirtildi.

(İU-ÖA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title