Haberler

TBMM Başkanı Arınç, İtalyan Başbakanı Prodi'yi Kabul Etti

TBMM Bülent Arınç, İtalyan Başbakanı Romano Prodi'yi kabul etti. Prodi, "Türkiye-AB arasındaki önemli projeyi, ufak, geçici çıkarlardan arındırmalıyız" dedi.

Arınç, kabulün basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, 3 yıl önce 15 Aralık tarihinde Prodi'nin AB temsilcisi olarak Türkiye'ye geldiğini, bunun bir ilk olduğunu, yine ilk kez bir AB temsilcisinin Meclis'te konuşma yaptığını hatırlatarak, bugün başbakan olarak bu ziyaretin gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti. Türkiye-İtalya arasındaki ilişkilerin fevkalade iyi olduğunu, her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirten Arınç, bu ilişkilerin parlamento boyutunun da son derece iyi ve verimli olduğuna dikkat çekti.

İtalya Başbakanı Prodi ise konuşmasında 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini o zaman yoğun bir kış olduğunu, bugünkü ziyaretinde de ise İtalya'da ve Türkiye'de havanın soğuk değil sıcak olduğunu kaydetti. 3 yıl önceki dostluk ve işbirliği duygularının bugün de aynen sürdüğünü ifade eden Prodi, özellikle son birkaç yılda İtalya-Türkiye arasındaki ilişkilerde önemli ilerlemelerin kaydedildiğinin altını çizdi.

Türkiye-AB arasında son yıllarda yaşanan ilişkilerin, uzun ve değişik ilişkiler olduğunun anlaşılması açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Prodi, bu son olayların bunu anlamaya yardımcı olabileceğini de kaydetti. "Kesinlikle fevri davranmamak gerekiyor" diyen Prodi, Avrupa'da özellikle Fransa'da ve Türkiye'de 2007'nin seçim yılı olduğunu hatırlatarak, seçim dönemlerinde fevri açıklamalar yapılabildiğini söyledi ve "Türkiye-AB arasındaki önemli projeyi ufak, geçici çıkarlardan arındırmalıyız. Türkiye reformlar açısından geri dönülmez bir yolda" dedi. Prodi, Türkiye'nin son dönemde büyük ekonomik başarılar elde ettiğini de kaydetti.

Prodi konuşmasında Türkiye-İtalya ticaret hacminin de 10 milyar Euro'ya çıktığının altını çizerek, önümüzdeki dönemde büyük İtalyan yatırımcıların yanı sıra küçük ve orta ölçekli yatırımcıların da Türkiye'de yatırım yapacağını, bunun sinyallerinin alındığını belirttidi. Görüşme bu açıklamaların ardından basına kapatıldı.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title