Haberler

TBMM Başkan Vekili Aydın'dan, Demirtaş'a Tepki

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ' Pkk'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz' açıklamalarına tepki göstererek, "Akla ziyan bir açıklamadır. 'Ya siyaset diyecek, ya silah' diyecek. ya 'demokrasi' diyecek ya da terör diyecek. Eğer terör ve silah diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyasetle silah kesinlikle bir arada olmaz" dedi.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 97'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere bu sabah kente gelen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayarak kendisini karşılayan AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile fotoğraf çektiren TBMM Başkan Vekili Aydın, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Milli mücadele temellerinin Sivas'ta atıldığını belirten Ahmet Aydın, milli mücadele ışığının bu şehirden yakılarak dalga dalga tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi.

"YA SİYASET DİYECEK YA SİLAH DİYECEK"

TBMM Başkanı Vekili Aydın, bir gazetecinin sorusunu üzerine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Almanya'nın Süddeutsche Gazetesi'ne verdiği mülakatta, " Pkk'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" ifadelerine tepki gösterdi. Aydın, şöyle dedi:

"HDP'nin tavrını net bir şekilde görüyorsunuz. Zaman zaman meclisteki konuşmalarına yansıdığında kürsüdeki tavrımızı da net bir şekilde görmüşsünüzdür. PKK'nın terör örgütü olduğunu bütün dünya kabul etmiş durumda. Bir defa sırtını dağa yasladığını, PKK'ya, PDY'ye, YPG'ye yasladığını, siyaset yaparak değilde silahtan destek aldığını, milletin gücünden ziyade silahtan destek aldığını açıklaması akla ziyan bir açıklamadır. HDP'nin bir tavır ortaya koyması lazım. HDP'nin bir karar vermesi lazım, safını net bir şekilde ortaya koyması lazım. ya siyaset diyecek, ya silah diyecek. ya demokrasi diyecek ya da terör diyecek. Eğer terör ve silah diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyasetle silah kesinlikle bir arada olmaz. Demokrasi ile terör bir arada olamaz. Siyaset meşru yollardan, demokratik kanallardan halkın talep ve beklentilerini cevap vermek için yapılır. Ama siz sırtınızı silahlı bir terör örgütüne dayadığınızı söylüyorsanız ve o kadar insanı, bugün yaklaşık 50 bin insanın ölümüne sebep olan ve yine bu süre içerisinde Türkiye'nin maddi ve manevi anlamda ciddi kaybına yol açan böyle bir örgüte terör örgütü demeyeceksin de ne diyeceksiniz Allah aşkına. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Akla ziyan bir açıklamadır. HDP'nin artık bu saatten sonra kararını vermesi lazım. Siyasetse terörle arasına mesafe koyması lazım. Terör örgütüne terör örgütü deyip, 'benim yolum milletten aldığım desteğin gereği olarak millete hizmet etmektir' demeli, ama meşru yollardan demokratik kanallardan. Aksi takdirde silahla, terörle bu iş olmaz diye düşünüyorum."

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Aydın Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title