Haberler

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu, Ordu'da

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Keşir ve beraberindeki komisyon üyeleri, Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü, Ordu Büyükşehir Belediyesini, ardından da Ordu Valiliğini ziyaret etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, komisyonun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlıklı bir neslin ancak mutlu ve huzurlu bir aile ortamında yetişebileceğinin altını çizdi. Balkanlıoğlu, TBMM'nin çeşitli zamanlarda çeşitli konularla ilgili araştırma komisyonları kurduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Ayşe Keşir başkanlığında 12 kişilik Meclis Araştırma Komisyonu, Türkiye geneli bir perspektif açma maksadı ile ilimize de bir ziyaret gerçekleştirdi. Aile sorunları, aile içi iletişim, boşanma oranındaki artışlar gibi konularda araştırma yapıyorlar. Sağlıklı bir nesil, mutlu ve huzurlu bir ailede yetişir. Bu nedenle komisyonun yaptığı çalışmalar memleketimizin geleceği için de son derece önemlidir. Bir memleketin geleceğinden bahsediyorsak, aile unsurunun o memlekette sağlam temellere dayanması gerekir. Parçalanmış ailelerde yetişen çocukların sorunlu olma yüzdesinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Keşir ve komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum."

Keşir de ziyaretleri sonrasında rapor hazırlayacaklarını, hedeflerinin sadece boşanma nedenlerini araştırmak olmadığını belirterek, çiftlerin boşanmadan önce yaşadıkları sorunları tespit ederek boşanmaların önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Keşir, Türkiye'de 2015 yılında 130 bin kişin boşandığına dikkati çekti.Türkiye'de boşanma hızının evlenme hızından daha yüksek olduğunu söyleyen Keşir, şunları kaydetti: "2015 yılında Türkiye'de 600 bin nikah kıyılmışken, 130 bin de boşanma sayısı var. Fakat şöyle bir kanaat oluşmasın, boşananlar o yıl içerisinde evlenenler değil. Yıllar önce evlenmiş çiftler bu yıl boşanmış olabiliyor. Evlenen çiftleri boşanan çiftlere oranlamak bizi doğru sonuca götürmüyor ama gerçek şudurki boşanma hızında evlenme hızına oranla daha fazla bir artış olduğunu görebiliyoruz. Yani evlenme hızımızdan daha yüksek boşanma hızımız var." Komisyon olarak incelemeleri sonrası bir rapor hazırlayacaklarını vurgulayan Keşir, "Komisyonumuz sınırlı süreli bir araştırma komisyondur. Biz 4 ay içerisinde raporumuzu sunacağız. Hem mevzuata yönelikhem de uygulamaya yönelik sorun tespitleri ve önerilerimiz olacak" ifadesini kullandı. Valilik ziyaretinin ardından teleferikle Boztepe'ye çıkan Keşir ve komisyon üyeleri daha sonra kent merkezindeki bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.Keşir ve komisyon üyeleri yarın da Giresun ve Trabzon'da ziyaretlerde bulunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Keşir AK Parti Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title