Haberler

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Toptan'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Zonguldak'a internetin gelişinin 10. yıldönümü nedeniyle Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından bir tören düzenlendi. Törene katılan Köksal Toptan, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Köksal Toptan'ın Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde yapılan ve internete yakın dönemde kavuşan Kayıkçılar Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde İnternet Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Meclis Adalet Komisyonu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın yanısıra Türk Telekom Zonguldak İl Müdürü Halil Aksoy, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, çok sayıda daire müdürü, çevre belde belediye başkanı, bürokrat ve vatandaşlar katıldı. Telekom Zonguldak İl Müdürlüğü'nce verilen şiltleri Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu Vali Yavuz Erkmen'in, Kayıkçılar İlköğretim Okulu Müdürü Rahmi Yüksel de Köksal Toptan'ın elinden aldı. Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri bir gösteri düzenledi. Ardından bahçede kurulan dizüstü bilgisayarda internete giren Köksal Toptan, "Günlük hayatımda da interneti sık sık kullanırım. Bilmediğim her konuda ve yazışmalarımda sürekli interneti kullanırım. Günümüzde müthiş bir kolaylık fırsatıdır. Kayıkçılar köyünden internette hakkımdaki her şeyi görüp bakabiliyorum" dedi.

Toptan, törende gazetecilerin sorularını da cevapladı. Türk Silahlı Kuvvetleri Başkanı'nın bir devlet adamına yakışır ciddiyetle bir konuşma yaptığını vurgulayan Toptan, "Çok güzel mesajlar verdi. Herkesin ondan gerekli dersi çıkaracağını umuyorum" dedi.

Kuzey Irak'a operasyon yapılması konusuyla ilgili bir soruya ise Toptan şöyle cevap verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasi iradeyle ortaklaşa Kuzey Irak'ta Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağına inanıyorum. Hiçbir vatandaşımızın bundan kuşkusu olmasın. Savaşmak bir risk işidir. Dünyanın en büyük ordularına sahip Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar verecek bir girişim olduğunda gereken cevabı verebilecek güçtedir."

Barzani'nin konuşmalarına da değinen Toptan, "Barzani'nin konuşmaları çirkin, yakışıksız ve ayıp. Çünkü Kuzey Irak'ta onların bugün serbest dolaşması mümkün oluyorsa, onlar şimdi özgürlüğün tadını çıkarabiliyorsa, onlar orada can kaygısı duymadan dolaşabiliyorsa tamamını Türkiye'ye borçludurlar. Türkiye'nin fedakarlığına borçludurlar. Türkiye, Körfez Harbi sebebiyle o günden bugüne yaklaşık 150 milyar dolar zarara uğramıştır. Bunun önemli bir bölümünü Türkiye, Kuzey Irak'ta meydana gelen gelişmeler uğruna harcamıştır. Cebinde Türkiye pasaportuyla dünyayı gezebilen bir kişinin böyle konuşabilmesinin ardında yatan neden, ABD'nin vermiş olduğu şımarıklık ve ondan kaynaklanan cesarettir. O bakımdan herkesin ayağını denk alması, aklını başına toplaması, Türkiye'nin gücünü sınamaması lazım gelir" diye konuştu.

Yapılan ikramın ardından tören sona erdi.

(SD-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title