Haberler

TBMM Adalet Komisyonu, 301. Maddedeki Değişikliğin Görüşmelerini Sürdürüyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 301. Maddenin Değiştirilmesini Öngören Kanun Teklifinde Türk Milletinin Tarifinin Yapıldığını Savunarak, "Nasıl Oluyor da Benim Milletimi Tarif Ediyorsunuz. Türk Milletinin Bin 400 Yıllık Tarifi Var. Türk Milleti Tarif Edilmez" Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 301. maddenin değiştirilmesini öngören kanun teklifinde Türk milletinin tarifinin yapıldığını savunarak, "Nasıl oluyor da benim milletimi tarif ediyorsunuz. Türk milletinin bin 400 yıllık tarifi var. Türk milleti tarif edilmez" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığındaki TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın, TCK'nın 301. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yaptığı değerlendirmenin ardından MHP'nin, teklifin anayasaya aykırı olduğu ve görüşülmemesi gerektiği yönündeki önergesi müzakere edildi. MHP'nin önergesi kabul edilmedi.

Teklifin tümü üzerinde söz alan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, hiçbir toplumun ve hiçbir ülkenin, kendi değerlerine küfredilmesi özgürlüğünü vermeyeceğini söyledi. DTP milletvekillerinin sık sık etnisiteden söz ettiklerine işaret eden Mengü, "Bunları milletvekili seçerken etnik rapor mu istedik" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, teknik anlamda hukuki bir norm tartışmadıklarını belirterek, "Benim burada tartıştığım bir kimlik" dedi. Teklifin gerekçesinde Türk milletinin tarifinin yapıldığını savunan Vural, Türklük kavramını tartışmanın bu kadar basit olamayacağını söyledi. Vural şunları söyledi:

"Buna yetkiniz var mı? 'Milletvekili oldum, buna yetkim var'. O zaman bu milletin adını da değiştirelim. Nasıl oluyor da benim milletimi tarif ediyorsunuz. Türk milletinin bin 400 yıllık tarifi var. Türk milleti tarif edilmez." (ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title