Haberler

Tbbm Başkanı Köksal Toptan'ın Zonguldak Ziyareti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin Daha Modern Bir Anayasaya Kavuşması İçin Çalışmalar Yapıldığını Söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin daha modern bir anayasaya kavuşması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ilçelerinde belediye başkanları ve kaymakamları ziyaret etti. Alaplı'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Toptan, Türkiye'de siyasi düşüncenin yüzde 85'inin TBMM'de temsil edildiğini, Meclis'in bu yapısının da ülke için şans olabileceğini söyledi.

Türkiye'de demokratik alanı genişletmeyi, insan hak ve özgürlüklerini daha yukarılara çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Toptan, "Üyesi olmaya çalıştığımız AB ülkelerinin ulaştığı siyasi, sosyal ve ekonomik hedefe varmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak istiyorsak demokrasimizi, sosyal hayatımızı, ekonomik şartlarımızı mutlaka geliştirmemiz lazım. Önümüzdeki dönem bütün bunların yapılması için her şartın hazır olduğu dönemdir. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin

daha modern bir anayasaya kavuşması için çalışmalar yapılacaktır. Bununla ilgili tartışmaları çok görmemek gerekir. Sonuçta yepyeni, modern, çağdaş bir anayasa yapılması için ülkemizdeki herkes fikir birliği yürütmek suretiyle 1982 Anayasası'nın daha modern anayasa haline getirilmesi konusunda uzlaşmış görünmektedir. Burada elbette bir takım ayrıntılar ve anayasal hususlarda hükümler tartışılacaktır" dedi.

Türkiye'de Cumhuriyetin koyduğu hedeflerden zerre kadar sapma olmayacağını anlatan Toptan, sözlerine şöyle devam etti: "Hiç kimse kuşku duymasın, Türkiye 1923'te ilan ettiği Cumhuriyetin koyduğu hedeflerden zerre kadar sapmayı, Cumhuriyetin temel nitelikleri olarak belirtilen hususlardan ayrılmayı aklından geçiremez. Tam tersine amaç daha güzel, daha demokratik cumhuriyet ve daha büyük, AB hedeflerini yakalamış, insanların refah içinde yaşadığı Türkiye'dir. Böyle bir hedefe elbette parlamentomuz,

iktidarımız ve muhalefetle beraber yürüyecektir. Öyle umuyorum ki anayasa değişikliğini ve başta çıkarılması gereken yasaları bu anlayış içinde gerçekleştireceğiz."

Herkesin birbirine güvenmesi gerektiğini belirten Toptan, geçen 5 yıl içinde ekonomik, siyasi ve sosyal hedefleri 2'ye 3'e katlamayı başaran Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bunu daha da yukarılara çıkarma imkanı bulacağını söyledi.

Toptan, çeşitli düşüncelere sahip siyasi partiler ve bağımsız adayların TBMM'de Türkiye'nin problemlerini ve ileriye dönük hedeflerini çok rahatlıkla tartışmak ve çözüm üretmek için her imkana sahip olduğunu söyledi. TBMM'de bunların dile getirileceğini anlatan Toptan, şöyle konuştu: "Benim görevim Meclis kürsüsünü her türlü fikre açmak, özgür tutmak, oraya 74 milyon insanın temsilcisi olarak gelen milletvekillerinin ülke ve milletin sorunlarını çok rahatlıkla dile getirmelerini sağlamaktır. Bunu sonuna

kadar savunacak ve koruyacağım. Mecliste görev yapan milletvekilleri, tarih ve millet önünde ettiğimiz yeminle sınırlıdır. O yemin Cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik sosyal ve laik bir hukuk devleti olduğu ilkelerine, devletine ve milletin bölünmez bütünlüğüne sadık kalma prensipleridir. Bu çerçevede kalındığı sürece her mesele orada tartışılacaktır. Herkes, herkesin bu çerçevede düşüncesine, düşüncesi içerisinde kalınmak şartıyla tahammül gösterecektir."

Toptan, Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri sunan halk oyunları ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından partililerin kurban etmek istediği dananın, "burada çocuklar var, korkabilirler" diyerek başka yerde kesilmesini istedi. Meydandaki bir kamyonun arkasında kesilen kurbanın kanı nazar değmesin dileğiyle Toptan'ın alnına sürüldü.

TBMM Başkanı Toptan daha sonra Alaplı Kaymakamlığı'na kadar yürüdü. Makamında ziyaret ettiği Kaymakam Aydın Memük'ten brifing aldı. Memük de Toptan'a el işi masa örtüsü ve plaket verdi. Toptan da Kaymakam Memük'e TBMM ambleminin yer aldığı kristal bir plaket verdi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Öztürk de Toptan'a kara kalem tekniğiyle yapılmış portresini takdim etti. Öztürk, "Devletin başı gülerse, insanların da yüzü güler" anlayışıyla resmi yaptırdığını söyledi.

Alaplı Belediye Başkan Vekili Mustafa Yavuz'u da makamında ziyaret ederek brifing alan Toptan, belediye çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla görüştü.

Ormanlı beldesine gittiği sırada Kaptaş köyüne de uğrayan Toptan, burada vatandaşlarla sohbet etti. Toptan, Ormanlı'da vatandaşlarla selamlaştığı sırada bazı kadınlar beldelerine banka şubesi istedi. Belediye önünde halka seslenen Toptan, "Geçmişte yol, su, elektrik isteyen halkımız, bugün lise binasının yenilenmesini talep ediyor. Bundan son derece memnunluk duyuyoruz. Hükümetimiz gözbebeğimiz TSK'nın harcamalarına ayırdığı kaynağın çok fazlasını eğitime ayırmaktadır" dedi.

Toptan, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'i ziyaretinin ardından Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Kandilli Belediye Başkanı Mehmet İpekçi'yi de ziyaret etti.

(BA-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title