Haberler

Tbbl'de 2009/10 Sezonu Şampiyonu Fenerbahçe

Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Tbbl Play-off Finalinin Üçüncü Maçında Galatasaray'ı 82-78'lik Skorla Mağlup Ederek 2009/10 Sezonunu Namağlup Şampiyon Olarak Tamamladı.

Yelena Leuchanka'nın sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Sophia Young'ın pota altı basketiyle skoru 6-0 yaptı. Matee Ajavon ile maçtaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, Penny Taylor'ın da turnikesiyle durumu 8-6'ya getirdi. Taylor'ın etkili oyunuyla 7.dakikada 12-13 üstün geçen Sarı Lacivertliler, periyodu da 16-21 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Esmeral Tunçluer'in pasını iyi değerlendiren Penny Taylor, farkı da 8 sayıya çıkarttı (16-24). Tamika Catchings'in üç sayı isabeti ve Yasemin Horasan ile Kathie Douglas'ın da turnikesiyle Galatasaray, durumu 23-27'ye getirdi. Hücumda toparlanan Fenerbahçe, devre sonunda da soyunma odasına 33-41 üstün giren taraf oldu.

Sophia Young'ın sayılarıyla üçüncü periyotta etkili olan Galatasaray, Bahar çağlar'ın üç sayı isabetiyle durumu 40-45 yaptı. Yelena Leuchanka'nın oyuna ağırlığını koymasıyla hücumda etkili olan Sarı Kırmızılılar, 26.dakikada 51-50'lik skorla öne geçti. Birsel Vardarlı'nın üç sayılık basketiyle bir kez daha öne geçen rakibi karşısında Galatasaray, Sophia Young'ın serbest atışlarıyla dördüncü periyota 59-57 önde girmeyi başardı.

Mücadelenin final periyotuna iyi başlayan Fenerbahçe, Ebony Hoffman ve Nevriye Yılmaz'ın basketleriyle durumu 59-61'e getirerek üstünlüğü eline aldı. Penny Taylor ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle hücumlarda etkili olan Sarı Lacivertliler, 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (64-69). Son dakikaya Ebony Hoffman'ın üç sayılık basketiyle 74-79 üstün giren Fenerbahçe, Kathie Douglas'ın serbest atışları sonrasında mola aldı. Taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe, karşılaşmadan da 78-82 galibiyetle ayrılmayı başardı. Fenerbahçe, bu sonuçla 2009/10 sezonunu namağlup şampiyon olarak tamamladı.

BOZUK PARA YAĞMURU

Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçeli oyunculara bozuk para attı. Oyuncular, polisin yardımıyla soyunma odasına girebildi.Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı protokol tribününde yan yana oturarak izledi. Bazı yöneticiler de tribündeki yerini aldı.TBF As Başkanı İmran Işıldar TBF Yönetim Kurulu üyesi ve Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Jülide Sonat ve TBF Yönetim Kurulu üyesi Ömer Yağmur, 2009/10 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe'ye madalyalarını ve şampiyonluk kupasını sundu.Öte yandan basın mensuplarının çekim yapacağı yerin önüne özel güvenliğin getirilmesi üzerine basın mensupları durumu protesto ederek, kupa törenini görüntülemedi.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Zafer Yılmaz - Özlem Yalman

GALATASARAY (78): Tuğba Palazoğlu 2 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit 3 (4 ribaund- 7 asist), Bahar çağlar 9 (7 ribaund- 2 asist), Yelena Leuchanka 12 (4 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 2 (1 ribaund), Kathryn Douglas 22 (1 ribaund), Tamika Catchings 13 (6 ribaund- 2 asist), Sophia Young 15 (6 ribaund)

FENERBAHçE (82): Birsel Vardarlı 17 (1 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 3 (3 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 10 (5 ribuand), Nevriye Yılmaz 6 (4 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 28 (7 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton Brown 2 (3 ribaund- 2 asist), Ebony Hoffman 16 (5 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 16-21

2.PERİYOT: 17-20

3.PERİYOT: 26-16

4.PERİYOT: 19-32

Serhan TüRK/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title