Haberler

TBB Kastamonu Şubesi Başkanı'ndan Açıklama

Kastamonu Basınının Devletini, Milletini ve Kastamonu'yu Düşünen Bir Basın Olduğunu Belirten Türk Basın Birliği (TBB) Kastamonu Şubesi Başkanı Turgut Yılmaz, Basın Mensuplarına Yeterli İlgi ve Alakanın Gösterilmediğini Söyledi.

Kastamonu basınının devletini, milletini ve Kastamonu'yu düşünen bir basın olduğunu belirten Türk Basın Birliği (TBB) Kastamonu Şubesi Başkanı Turgut Yılmaz, basın mensuplarına yeterli ilgi ve alakanın gösterilmediğini söyledi.

Kastamonu basınında yaşanan sorunlar hakkında bir açıklama yapan TBB Kastamonu Şubesi Başkanı Turgut Yılmaz, basın mensuplarına gösterilen ilgi ve alakanın yetersizliğinden yakındı.

Kastamonu basınının terbiyeli bir basın olduğunu vurgulayan TBB Kastamonu Şubesi Başkanı Yılmaz, "Kastamonu basını devletini, milletini ve Kastamonu'yu düşünen bir basındır. Ancak Kastamonu'da yapılan toplantılarda basın mensuplarına yeterli ilgi ve alaka gösterilmiyor. Salon toplantıları, sivil toplum örgütlerinin yaptıkları toplantılar, kamu kurum ve kuruluşlarda yapılan toplantılar öncesi mutlaka basın masalarının hazırlanması ve arkadaşların rahat çalışma imkanının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin en köklü geçmişine sahip olan Kastamonu basınına Kastamonuluların yeteri kadar sahip çıkmadığının altını çizen Turgut Yılmaz, "Toplantılarda basın için bir yerin ayrılması gerekir. Toplumun haber alma özgürlüğünü kimse kısıtlayamaz. Yeri geliyor basın mensubu arkadaşlarımız oturduğu koltuklardan kaldırılıyor. Arkadaşlarımızın zaman zaman görev yapmalarını engellendiğini görüyoruz. Yetkililerin bu konuda basın mensuplarına yardımcı olmasını umuyoruz" diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında basın bürolarının oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, bazı kurum ve kuruluşlardan basın mensuplarının haber konusunda bilgi alamadığını ileri sürdü.

Önümüzdeki yıl, 'Dünden Bu Güne Kastamonu Basını' isimli bir sempozyum düzenleneceğini kaydeden Yılmaz, bu şartlarda yapılan sempozyumun ''Ne kadar kapsamlı ve güzel olacağını tahmin edemediklerini'' söyledi.

Kastamonu basınının, Kurtuluş Savaşı'nda halkın uyanışa geçirilmesi için önemli bir görev üstlendiğinin altını çizen Yılmaz, "Kurtuluş Savaşı'na Kastamonu basınının verdiği destek unutulamaz. Açıksöz gibi Kastamonu'da yayınlanan gazeteler halkı Kurtuluş Savaşı'nda uyanışa geçirdi. Geçmişimizde bu kadar önemli görevlere imza atan Kastamonu basını, şu anda gerektiği önemi görmüyor. Basında çalışan arkadaşlarımıza verilen önem bizi gerçekten üzüyor" şeklinde konuştu.

Toplumun gazetecilerden çekinmemesi gerektiğine de değinen Yılmaz, halkın sıkıntısını gazetecilere anlatması gerektiğini ifade etti. Basın mensuplarının fotoğraf çekerken tepkilerle karşılaşmaması gerektiğini belirten Yılmaz, "Vatandaşlarımız flaşlarla yaşamaya hazır olmalıdır" dedi.

(SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title