Haberler

TBB'den Hükümete Yargı Reformu Taslağı Tepkisi

Türkiye Barolar Birliği, "Yargı Reformu Stratejisi Taslağı"nın yargının kurucu unsurları olan avukatlar ve baroların görüşü alınmadan Olli Rehn'e sunulmasına tepki gösterdi.
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Olli Rehn'e sunulan "Yargı Reformu Stratejisi Taslağı"yla ilgili olara...

Türkiye Barolar Birliği, "Yargı Reformu Stratejisi Taslağı"nın yargının kurucu unsurları olan avukatlar ve baroların görüşü alınmadan Olli Rehn'e sunulmasına tepki gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Olli Rehn'e sunulan "Yargı Reformu Stratejisi Taslağı"yla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, taslağın kamuoyunun özellikle de yargının kurucu unsuru olan avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği ile bilim adamlarının değerlendirmesine olanak tanımadan Rehn'e sunulması ve sadece bürokratik yapı içinde hareket edilmesi "esef verici" olarak değerlendirildi. Devletin kaderi ile ilgili bir çalışmanın dar bir kadro ile hazırlanmasının giderilmesi olanaksız sorunlara yol açacağı savunularak şunlar kaydedildi:

"Sistemin işleyişinde sorumluluğu olan kişilerin, Olli Rehn'in beklediği temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasını nasıl sağlayabilecekleri, savunmayı dışlayan bürokratik bir anlayışla adil yargılanma hakkına nasıl işlerlik kazandırabilecekleri merak edilmektedir. Yargıyı işlevinden uzaklaştırıp bürokratik bir mecraya sürükleyeceği endişesi ile, planlanan yargı reformunun demokratik bir anlayış ve süreçte tartışılmasının sağlanmasını dilemekteyiz." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title