Haberler

Metin Feyzioğlu: Gizli Tanıklığı Kaldırın

Güncelleme:

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "İktidar ve muhalefet, gelin gizli tanıklığı kaldırın yurttaş bundan yararlansın, siz de arada yararlanın." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "İktidar ve muhalefet, gelin, gizli tanıklığı kaldırın, ses bantlarının ve dijital verilerin tek başına delil olmasına son verin, yurttaş bundan yararlansın, siz de arada yararlanın" dedi.

Ege Genç İşadamları Derneğince Hilton Otel'de düzenlenen "69. Ege Toplantısı"na girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını dinlediğini belirtti.

SES KAYDI AÇIKLAMASI

Kaydın gerçekliğine ilişkin bilimsel incelemenin ardından sonuçların kamuoyuna bildirilmesini beklediklerini dile getiren Feyzioğlu, şunları söyledi: "Kaydın içeriği doğruysa, vahim. Bunun altında ülkenin başbakanını yasa dışı yoldan dinlemeyi dahi beceren bir yapı varsa, vahim, bu herkesin, her rahatsızlık veren kişinin de rahatlıkla dinlenebileceği, yatak odalarına istenilen kasetlerin konulabileceği anlamına gelir. Bu da pek çok şeyi açıklar yani siyasetin kasetle şekillendirilmesinde bir perde, ortadan kalkar. Dinlenin kişinin Başbakan olması, Türkiye'de yaşayan her bireyin, kim olursa olsun dinlenebileceği ve dinlendiği anlamına gelir. Bu, Türkiye'nin üzerinde bambaşka bir gücün varlığını göstermesi anlamında önemlidir."

"DİKTA KANUNLARIYLA YÖNTEMLERİNİ BELİRLEDİLER"

"İktidar, yakın zamanda arka arkaya dikta kanunları diyebileceğimiz kanunlar çıkararak, tutuştukları iç savaşta bir mücadele yöntemi belirlemiştir" görüşünü ileri süren Feyzioğlu, şöyle devam etti: "HSYK'yı Adalet Bakanına bağlamak, interneti sansürleme yetkisini TİB Başkanına verme ve her yurttaşın internetteki tüm işlemlerini 2 yıl boyunca saklamak suretiyle istediği zaman keyfi şekilde kullanma gücü ve MİT'i uluslararası istihbarat alanından neredeyse çekip, yurttaşlar üzerinde hafiyelik teşkilatına dönüştürmek, yani Abdülhamid dönemi hafiyelik teşkilatını 21. yüzyılda kurmak... Bu 3 kanun, siyasi iktidarın giderek daha da despotlaştığını ve buna mazeret olarak da cemaatle yürüttüğü mücadeleyi ve cemaatin operasyonuna karşı meşru müdafaa halinde olduğunu ifade etmektedir. Tüm hak ve hürriyetleri askıya alan, bu ülkede yaşayan kimseye hukuki güvenlik hakkı tanımayan bu dikta kanunlarını, sadece 'Cemaatle mücadele ediyoruz' diye kabul edilmesi mümkün değildir."

"ZİG ZAG ÇİZİYORLAR"

HSYK'nın Kopenhag, Venedik Komisyonu kriterlerine uygun hale getirilmesini, mücadelenin yapıcı yöntemi olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şunları söyledi: "Muhalefet, mücadelenin yapıcı yöntemini, yurttaşların menfaatini koruyacak şekilde koymakla yükümlüdür. İktidara, 'Devlet içinde yapılanmış her türlü illegal güçle mücadelenin yöntemi yargıdır, bunun için bağımsız yargıya ihtiyaç vardır. Sen bağımsız yargı istiyorsan, ben yöntemini koyuyorum, bunu kabul edersen HSYK'yı değiştiririm' dersin. Fakat düne kadar 'hayır' dedikleri HSYK'ya bugün sahip çıkma şeklindeki yaklaşım, kuşkusuz zig zaglı bir çizgi izlenimini maalesef vermektedir ve güvenilirlik sorunu yaratmaktadır.

"HSYK BAĞIMSIZLAŞTIRILMALI"

Aynı şekilde düne kadar belli davalarda sahte deliller ürettikleri iddiasıyla ciddi şekilde hedefe konulmuş bazı savcıların, yine muhalefet tarafından 'Yolsuzluk soruşturması yapıyorlar' diye kahraman ilan edilmesi ve onların görev yerlerinin değiştirilmesine de 'Yargı bağımsızlığına müdahale ediliyor' diye karşı çıkılması, toplumda zihinleri karıştırıcı etki yaratmaktadır. Yapılması gereken, HSYK'yı evrensel standartlarda tarafsızlaştırmak ve bağımsızlaştırmak."

"BİNLERCE KİŞİNİN CANI YANDI"

Metin Feyzioğlu, iktidarın, "ortaya dökülmesini muhtemel gördüğü kaset ve ses bantlarının yayılmasını önlemek için sansürleme yetkisi"ni aldığını öne sürerek, bunun çok kısa vadeli tedbir olduğunu, kayıtların başka yollardan internete sürülebileceğini kaydetti.

Bugüne kadar gizli tanık ile oynanmış ses bantları ve dijital verilerden binlerce kişinin canının yandığını ifade eden Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidardan yarın öbür gün ayrıldıklarında, karşılarına bugün zulme uğrayanların zulme uğramalarında en büyük etken olan gizli tanıkların çıkmasını istemiyorlarsa, karşılarında savcıların iddianamelerinde o ses bantlarını görüp, 'Bunlar sahte' ya da 'Bunların üzerinde oynanmış' diye mahkemelere anlatmak istemiyorlarsa, iktidar ve muhalefet, gelin, gizli tanıklığı kaldırın, ses bantlarının ve dijital verilerin tek başına delil olmasına son verin, yurttaş bundan yararlansın, siz de arada yararlanın. Yurttaş için adil yargılama getirirseniz, kendiniz için de adil yargılama getireceksiniz.

"İÇERDEKİLERE ZİNDAN DAR GELMEYE BAŞLADI"

Gelin, dediydi demediydi, yaptı yapmadı demeyelim, iktidarı muhalefetiyle mevcut yapıya yüzde 100 karşı olmak veya sahiplenmek yerine, evrenseli yakalayarak, herkes için güzeli yakalayacak fırsatı yakalayalım. Bizzat Başbakan ve yakın çevresi 'Kumpas kuruldu, aydınlara, silahlı kuvvetlere kumpas kuruldu, yargıya çeteler yuvalandı, bundan bu kararlar verildi' cümlelerini sarf ettikten sonra, zindanların daha da dar gelmeye başladığı insanların eziyetini, adil yargılamayla sonlandırın. Siyasilerin, yurttaşların menfaatlerini dikkate almasını tavsiye ediyorum yoksa yurttaş, kendi menfaatlerini dikkate alacak."

"HUKUK DEVLETİNE DÖNÜŞTEN BAŞKA ÇARE YOK"

Feyzioğlu, gelinen süreçte hukuk devletine dönüşten başka çare kalmadığını vurgulayarak, "Baskı, tepkiyi getiriyor, tepki daha büyük baskıyı getiriyor ve Türkiye, giderek yönetilmesi son derece zor ve herkes açısından hukuki güvenliği tehlikeye düşmüş bir ülkeye dönüşüyor. Çözüm, hukuk devletidir. Aksi takdirde kutuplaşma daha da artacak, içine düştüğümüz risk, daha da büyüyecektir. Türkiye'yi hukuk devleti ve demokrasiye dönüştürmek zorundayız. İnatlaşmanın, kutuplaşmanın son bulması lazım. Tüm siyasi partilerin kendilerine göre sorumlulukları vardır" diye konuştu.

"YILLARDIR SÖYLÜYORDUK"

Bir soru üzerine herkesin, birbirinin dinleme listesini yayınladığını öne süren Feyzioğlu, "Yıllardır bunu söylüyorduk. İşte çıktı, varmış. Bütün kirli çamaşırlar dökülmeye başladı. Bunlar, bildiğimiz şeyler" dedi.
 

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Hilton Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (10)

DARUL-İSLAMdarul-islam_@hotmail.com:

herşeyi hukukçular yöneticekse başbakana cumhurbaşkanına ne gerek var. halk neden oy kullanıyor bizimle dalgamı geçiliyor. a parti veya b parti çoğunluk seçiyor. dolayısıyla halk veya halkın istediği hükümet beş sene yönetiyor yeterince demokratik deilmi.

5
18
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Kardeşim Demokrasinin ne olduğunu bilmiyorsun, birde yorum yapıyorsun.. Her şeyi hukukçular yönetsin diye bir şey yok.. Hukukçulara bakan ve başbakan müdahale etmesin deniyor.. Karışırsa şayet, SUÇSUZ İNSANLARI KEYFİNE GÖRE MAHKUM ETTİRİR.. SUÇLU OLANI, HIRSIZI, UĞURSUZU DA SALIVERİR.. Nerde Allah'ın istediği adalet o zaman. Bunu mu istiyorsun.. Adalet herkese lazım Başbakana da lazım, sana da, bana da lazım. Hükümeti yönetmekle, Bağımsız, adil olması gereken hukukun ne alakası var. Hükümet hakim mi, savcı mı..?

yanıt0
yanıt0
KIVRIK TILKIEXPRESSBS@LIVE.COM:

SAYIN FEYZIOGLU ULKEYI HIRSIZLIK DOLANDIRICILIK RUSVET SARDI ONCE BU VATANA MILLETE ULKEYE ZARAR VEREN HAINLERI TEMIZLEYIN SONRA GEREGINI YAPARSINIZ

16
5
yanıtYanıtla
ileridüşünürbulutoguz7@gmail.com:

BU ÜLKEYİ CHP YÖNETECEKSE 1950 LERE DÖNMEMEK ADINA AKP DİYORUZ!!!

8
11
yanıtYanıtla
tastantastanabdullah@hotmail.com:

eyer kaset dogru ise istafa etmeyen serefsiz olur eyer sahte ise yine istafa etmeyenler serefsiz olarak yasarlar

16
1
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Sayın Feyzioğlu, akıl ve mantık yoluyla, bir hukukçu olarak doğru yolu göstermiş. Suçsuz insanların acilen adil olarak yargılanması ve yargının önünün açılması aklı başında her yurttaşın istediği şey.. Hukuk devletine yakışır biçimde, HSYK nın bağımsız olması, Kopenhag kriterlerine uygun hale getirilmesi zorunludur.. Aksi taktirde, ne yargıya, ne adalete, ne hükümete güven duymamız mümkün değil.. AKLIN YOLU BİR.

10
1
yanıtYanıtla
CIRAKbirolcelik@web.de:

DÜNYANIN HIC BIR ÜLKESINDE SECILMISLERE HALKIN IRADESINE BUKADAR AYAK OYUNLARI OYNANMAZ BUKADAR KUMPAS VE TUZAK KURULMAZ BUGÜN MECLISTEN SAHTE UYDURMA DINLEME KASETLERINI OKUYAN KIVIRTGANOGLU BUNDAN 3 SENE ÖNCE SAMANYOLU TVDE DE NELER DEMIS MERAK EDEN VARSA LÜTFEN BAKSIN DINLESIN BAKSIN DINLESIN. BU YANAR DÖNERMI ÜLKEYI YÖNETMEYE TALIP? BUNLARIN GENELBASKANLARI BÖYLE ISE, GERI KALANIN KARAKTER YAPISINI VARIN SIZLER DÜSÜNÜN. YA PEKI BUNLADAN 80 SENEDIR MEDET UMAN IKTIDAR BEKLEYEN MORKOYUNLARA NE DEMELI?SAKA GIBISINIZ

5
4
yanıtYanıtla
TURKugurbocegi.34@windowslive.com:

YA CIRAK TAM PROVAKOTORSUN.KAC PARA ALIYORSUN AKP DEN...OKUMADAN DİNLEMEDEN KONUSYORSUN...DAHA DUNE KADAR PASALARI İÇERİ ALINIRKEN SAVCILAR İYDİ.NEOLDUDA KENDİLERİNE DOKUNUNCA KOTU OLDULAR...DEMEKKKİ BİRSEYLER VAR.SEN BİR KURU MAAS AL ARTI AKP DEN PARA AL GEL BURALARDA PROVAKOTORLUK YAP...YAZIKLAR OLSUN SEN VE SENİN GİBİ MUSLUMANIM DİYENLERE...GOZELERİNİZ GORMUYOR DEMİ...NASIL ZENGİN OLDUKLARINI SİZLER BİZLERDE HALA BİR KURU MAAS

yanıt0
yanıt0
HAKAN DEMmhdmr@hotmail.com:

DEGERLİ ÇIRAK KARDEŞİM CANI GÖNÜLDEN SANA KATILIYORUM YAZINI DESTEKLİYORUM BENİM SİYASİ GÖRÜŞÜM YOKTUR AMA ..ADAMA HELAL OLSUN ÜLKEYİ NERDEN NEREYE GETİRDİ..ÇALDIDA BUNLARI NASIL YAPTI ÇALDI DİYE İDDA EDENLERE SESLENİYORUM BUNLAR ÇALDIGI HALDE BU KADAR ÜLKEYİ ŞAHA KALDIRDIYSA .DİGER ŞRF SİZLERİ DÜŞÜNEMEYORUM HİÇ BİR ŞEY YAPMADAN PARALARI HORTUMLAMIŞLAR..SİZDE BUNLARIN YAPTIGININ 10 DA BİRİNİ YAPAYDINIZDA SİZDE ÇALAYDINIZ...AMA NERDE SİZDE BU ÜLKEYİ DÜŞÜNME GİBİ KAYGINIZ YOKKİ SEMERİNİZİ DOLDURUP EŞŞEGİ KAMÇILARSINIZ..AMA ARTIK HALKIN GÖZÜ AÇILDI APTAL OLMASI LAZIM OLANLARI GÖRMEMEK İÇİN

yanıt0
yanıt0
danzotamerinn@hotmail.com:

merak ettim diyelimki tayyip dinleniyo ve bunlarda yayınlanıyo hemde böle bir zamanda.iyide chp liler mhpliler dinlenmiyomu dinleniyolarsada niye onların konuşmaları yedikleri naneler böle bir zamanda yayınlanmıyo sebep ne? böle olursa tabiki herkes inadına AKP der

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title