Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Her birine hodri meydan. Küfretmeden, sakin sakin anlatacak kim varsa karşısına çıkmaya biz hazırız. Bu iş çünkü bir milli meseledir." dedi.

Feyzioğlu, Yıldız Kenter- Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemini tartışıyoruz" konulu panelde anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği konusunun partiler üstü bir mesele olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Bu bir milli mesele. Bu, milletiyle ülkesiyle bölünmez bütünlük meselesidir. O yüzden her siyasi partiden her siyasi düşünceden yurttaşımıza seslenmek istiyorum. Önümüzdeki anayasa değişikliği teklifi, bana göre geçmeyecek. Bir an için geçeceğini varsayanların bakışıyla konuşuyorum, bölücü terör örgütünün o aşağılık, o sefil, o kahpe örgütün dünyada meşrulaşmasını sağlar ve Türkiye'nin bölünmesinin nedeni olur." diye konuştu.

"Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde devletimizin arkasında tereddütsüz, dimdik saf tuttuk aynı milli bilinçle aynı vatan sevdasıyla yine devletimizin ve milletimizin üstün menfaati için bunları söylemek zorundayım." diyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Millete avucunuzun içinde sakladığınız bir nesneyi bu bardak mıdır, şişe midir diye sormak doğru değil. Bizim görevimiz, Türk milletine bunu gösterip, bu bardak mıdır, şişe midir? Takdir sizin, 'biz milletimize güveniyoruz' demektir. Milletin meclisinde her salı siyasi parti genel başkanlarının birbirlerine hakaretlerini bize canlı canlı seyrettiriyorsunuz. Hiçbir şey öğrenmiyoruz, milletin meclisi, daha doğmamış evlatlarımızın yaşayacağı veya yaşayamayacağı anayasasını yaparken niçin vermediniz, niçin televizyonları kararttınız?"

"Siyasi parti genel başkanı bu birleşmeyi sağlayamazdı"

Cumhurbaşkanlığı sisteminin istikrarsızlık getireceğini savunan Feyzioğlu, "Sebep, 15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanının dediği şuydu: 'Ben dahil, hiç kimse artık 14'ündeki gibi olmayacak, tarafsız davranacağız. Herkes cümlelerini değiştirecek.' Böyle dediği için Yenikapı ruhu doğdu. Böyle dediği için Türkiye'yi paramparça etmek isteyen bunca terör örgütü karşısında Türk milleti herkesi şaşırttı, birleşti. Bir siyasi parti genel başkanı bu birleşmeyi sağlayamazdı." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin meclisi devre dışı bırakacağını aktaran Feyzioğlu, "Hakimleri, savcıları başkana bağlıyor. Ekonomik istikrarsızlık getiriyor. Her birini hodri meydan, küfretmeden, sakin sakin anlatacak kim varsa karşısına çıkmaya biz hazırız. Bu iş çünkü bir milli meseledir. Sizden ricam hiçbir siyasi partiyi yermeden, hiçbir siyasi partiyi övmeden, milli bir mesele olduğu bilinciyle konuşmaları yapmaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu ve eski CHP Milletvekili Süheyl Batum, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferansı, eski Adalet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bazı illerin baro başkanları ve vatandaşlar dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title