Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu -

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bir meslektaşınıza 'edepsiz' veya 'terbiyesiz' dendiğinde onun yanında bulunmak sizin görevinizdir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bir meslektaşınıza 'edepsiz' veya 'terbiyesiz' dendiğinde onun yanında bulunmak sizin görevinizdir" dedi.

Feyzioğlu, Zonguldak Barosu tarafından bir otelde verilen yemek öncesinde gazetecilerin, kamu görevlilerin mahkeme sonrası işe iadelerine ilişkin yasa tasarısıyla ilgili görüşünün sorulması üzernine, hukukçuların ve baroların bu konuda bazı girişimlerinin olduğunu söyledi.

Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümündeki konuşmasında hukuka aykırılıkla ilgili dile getirdikleri sıkıntılardan birinin bu olduğunu anlatan Feyzioğlu, söz konusu açılış sırasında başka konuların öne çıkması nedeniyle bunun dikkatlerden kaçtığını ifade etti.

- Feyzioğlu'na "geç kaldın" tepkisi

Gazetecilere açıklama yaptıktan sonra katılımcılarla tokalaşan Feyzioğlu'nun programa geç kaldığını söyleyen avukat Ahmet Ali Kocaağa, "Başbakanın dediği kadar varsınız" diyerek tepki gösterdi.

Feyzioğlu da katılımcılardan geç kaldığı için özür dilediğini belirterek, "Keşke gitseydiniz. Çok özür dilerim. Beklettim. Ancak pek çok farklı programdan geliyorum. Sizin yanınızda olmak için özellikle ısrar ettim. Bütün programları zorladım. Bu sebeple buradayım. Sizlere umut ediyorum yemeğinizde bir gecikme olmamıştır. Benim yemek yemeye vaktim olmayacak. Sadece sohbet etmeye vaktim olacak. Dolayısıyla buradan yemek yemeden gideceğim. Sizlerle sohbet edeceğim. İsteyenler benimle birlikte istediği kadar sohbet edebilir. Sohbet etmek istemeyenlere yapabilecek bir şey yok" diye konuştu.

"Gezmeden, tatilden, eğlenceden gelmiyorum" diyen Feyzioğlu, "Bartın'da avukat meslektaşlarımın dertlerini dinlemekten geliyorum. Amasra'da avukat meslektaşlarımın, sizin gibi meslektaşlarımın dertlerini dinlemekten geliyorum. Karabük'ten sizin gibi meslektaşlarımın dertlerini dinlemekten geliyorum" ifadesini kullandı.

- "Benzetmeyi yadırgadım"

Feyzioğlu, temsil görevinin artı ve eksilerinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Artıları, sizin gibi güzel insanlarla birlikte bulunmaktır. Elbette vaktinde gelmeyi prensip olarak çok isterim. Sadece bir şeyinizi çok yadırgıyorum. Bir meslektaşınıza 'edepsiz' veya 'terbiyesiz' dendiğinde onun yanında bulunmak sizin görevinizdir. 'Başbakan'ın dediği kadar varsınız' demek çok yanlıştır. O yüzden üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. Çünkü eğer bir meslektaşınıza 'edepsiz, terbiyesiz' derse biliniz ki Barolar Birliği Başkanınız yanınızda durur. Bir kaymakam ya da bir vali size saygısızlık ettiğinde biliniz ki Barolar Birliği Başkanı yanınızda durur. Biliniz ki size bir saygısızlık edildiğinde en önce Barolar Birliği Başkanınız yanınıza gelirim. Ben Barolar Birliği Başkanı olarak değil bir meslektaşınız olarak sizden böyle bir desteği beklerim. Benzetmeyi doğru bulmam. Yadırgadım"

Feyzioğlu, daha sonra programa katılan avukatlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title