Haberler

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Akyürek'i Kültürel Miras...

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H.Chen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Tayvan'da yapılacak tarihi şehirler ve kültürel mirasla ilgili konferansa davet etti.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Tayvan'da yapılacak tarihi şehirler ve kültürel mirasla ilgili konferansa davet etti.

Chen, Akyürek'e davet mektubunu takdim etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye ile Tayvan arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konya'daki yatırım avantajlarının kendilerini etkilediğini belirten Chen, Ekim ayındaki konferansta Tayvan'ın Tainen şehriyle Konya arasında kardeş şehir ilişkilerinin oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Akyürek, Tayvan insanının misafirperverliğini, sıcaklığını bildiklerini ve daha yakın ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti.

Büyükelçi ve eşini Şeb-i Arus törenlerine davet eden Akyürek, gerçekleştirilecek dostluk ilişkileriyle karşılıklı olarak deneyimlerin paylaşılacağına inandıklarını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Akyürek, Chen'e İngilizce Mesnevi ve çini işlemeli porselen sikke hediye etti.

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Tayvan Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title