Haberler

Tayvan'da Dang Humması

ANKARA (A A) - Tayvan'da geçen mayıs ayının başından beri dang hummasından ölenlerin sayısının 100'ü aştığı bildirildi.

ANKARA (A A) - Tayvan'da geçen mayıs ayının başından beri dang hummasından ölenlerin sayısının 100'ü aştığı bildirildi.

Tayvan haber ajansına göre, Tayvan Salgın Hastalıklar Kontrol Komite Merkezi (CDC) çoğunluğu ülkenin güney bölgesinde olmak üzere 106 kişi dang humması nedeniyle hayatını kaybetti.

CDC'den yapılan açıklamada ölen hastaların dang hummasına yakalanmadan önce, diyabet, koroner arter hastalıkları, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliğinden şikayetçi oldukları, bu tür hastalıkları olan kişilerin yüksek risk altında olduğu belirtildi.

Kurumun Genel Müdür Yardımcısı Chuang Jen-hsiang, dang hummasına yakalanan 23 bin 821 kişiden 21 bin 260'ının sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Dang humması vakaları, genellikle yağışın sık görüldüğü mevsimlerde, özellikle haziran ve eylül aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tayvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title