Haberler

Tayland'ın Güneyindeki Şiddet Olayları

Tayland'ın Pattani İlinde, Dün Gece Bombalanan Okullardan İslam Nitivit'te Öğretmenlik Yapan Bir Kişinin Bombalama Olaylarına Karıştığı Gerekçesiyle Gözaltına Alınması, Bugün Yaklaşık 500 Öğrenci Tarafından Protesto Edildi. Öte Yandan, Kentteki Bir Futbol Sahasında Meydana Gelen Bombalı Saldırıda 14 Polis Yaralandı.

Tayland'ın Pattani ilinde, dün gece bombalanan okullardan İslam Nitivit'te öğretmenlik yapan bir kişinin bombalama olaylarına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınması, bugün yaklaşık 500 öğrenci tarafından protesto edildi. Öte yandan, kentteki bir futbol sahasında meydana gelen bombalı saldırıda 14 polis yaralandı.

Tayland'da dün meydana gelen okul bombalanması olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan öğretmenin öğrencileri, bugün okulda öğretmenlerinin serbest bırakılması için eylem yaptı. Öğrencilerin elele okul bahçesini doldurarak yaptığı eylem, yaklaşık 2 saat sürdü. Öğrenciler daha sonra Pattani-Yaring yolunu ulaşıma kapattı. Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada, öğretmenlerinin suçsuz olduğunu savunarak, bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini vurguladılar. Öğrenciler, polis memurlarının,

öğretmenlerinin en geç Cumartesi günü serbest bırakılacağı sözünü vermesinin ardından sessizce dağıldı.

Öte yandan, Pattani ilinin Yaring ilçesinde bir futbol sahasında bombalı saldırı düzenlendi. Statta güvenliği sağlamakla görevli polislerin yanında ve sahanın hemen kenarında patlayan bomba, 14 polisin yaralanmasına neden oldu. Saldırıdan sonra maç iptal edilirken, yaralı polisler Yaring Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memuru Koson Somon, patlama sırasında saha kenarında görev başında olduğunu, bombanın büyük bir gürültüyle patladığını ve hemen arkadaşlarına yardıma koştuklarını ifade etti. Yaralı

arkadaşlarını hastaneye götürene kadar kendisinin yaralandığını fark etmediğini söyleyen Somon, hastanede hemşirelerin vücudunda kan görmesiyle göğsünden yaralandığını anladığını ve tedavi altına alındığını belirtti.

(KK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title