Haberler

Tayland'da Silahlı Saldırı

Tayland'ın Pattani Kenti Valilik Çalışanlarına Düzenlenen Silahlı Saldırıda 3 Kişi Hayatını Kaybetti. Olay Yerine Bırakılan Bombanın, Polislerin Gelmesi Sonrası Uzaktan Kumanda ile Patlatılmasıyla da 1'i Ağır 4 Polis Yaralandı.

Tayland'ın Pattani kenti valilik çalışanlarına düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine bırakılan bombanın, polislerin gelmesi sonrası uzaktan kumanda ile patlatılmasıyla da 1'i ağır 4 polis yaralandı.

Tayland'ın güneyindeki Pattani ilinde, mesai bitiminde evlerine dönmekte olan valilik çalışanları Pipat Nisawaanutharapan, Jittre Sitkotchavan ve Pakaporn Khunchon, yüzü maskeli 4 kişi tarafından motosikletle takip edilerek Klong Maning Krusae mevkiinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda araçtaki 2'i kadın 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine daha önceden bomba bırakan saldırganlar, polisin olay yerine gelmesiyle bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada 1'i ağır 4 polisin yaralandığı

kaydedildi. Polis Şefi Somjit Mesonyon, saldırganların bölgeye korku yaymak istediklerini, çünkü bundan çıkarları olduklarını ifade etti.

Bölgede 3 yıldan uzun süredir devam eden saldırıların bu ay içinde artmış olduğu gözlendi. Kasım ayında düzenlenen 85 saldırıda 56 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi de yaralandı.

(KK-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title