Haberler

Tayland'da "Dünya Kauçuk Zirvesi"

Kauçuğun kullanım alanları ve dönüşüm yolları ile imha edilmesi konularının ele alındığı 43. Dünya Kauçuk Zirvesi sona erdi.

Kauçuk üreten ve ithal eden ülkelerin yanısıra dünya markası olmuş önemli lastik üreticileri temsilcilerinin de katıldığı 43. Dünya Kauçuk Zirvesi bugün sona erdi. Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen oturumda, kauçuk üretimi ve geri dönüşümü tartışıldı. Kauçuğun gelecekteki rolü ve fiyatlandırılmasının da tartışıldığı zirvede, petrol yan maddesi olarak kauçuğun çevreye zarar vermemesi için yapılabileceklerin yanısıra küresel ısınmaya etkileri ve kauçuk sonucunda elde edilen gelirin kullanılma

ilkeleri de tartışılan konular arasındaydı. Zirvede Hindistan ile Güneydoğu Asya'da kauçuk üretimleri artan Kamboçya ve Vietnam gibi ülkelerin üretimlerinin kontrol altına alınması ele alındı. Dünyaya en fazla kauçuk ihraç eden ülkeler arasında gelen Tayland ise gelecek 5 yılda kauçuk üretimini yüzde 50 arttırmayı planladığını ve kauçuk fiyatlarını kontrol etmek adına bunun gerekli olduğunu ifade etti.

(KK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title