Haberler

Tayland'da Bombalı Saldırı: 4 Ölü

Tayland'ın Müslüman nüfusu yoğun olan güney illerinden Pattani'de, yol kenarına bırakılan yaklaşık 15 kilo bombanın patlaması sonucu 1'i belediye başkanı, 2'si üst düzey polis, 1'i de gönüllü korucu olan 4 kişi hayatını kaybetti.

Tayland'da olaylar durulmak bilmezken, bugün yine güneydeki Pattani kentinde yol kenarına bırakılan bombanın resmi araç geçişi sırasında patlatılmasıyla 4 kişi hayatını kaybetti. Bombanın patlaması sonucu göreve gidilen pikap tanınmaz hale gelirken, Pattani'nin Mai Kaen ilçesi Belediye Başkanı Chayapat Raksoyos, Albay Surasak Phosutha, gönüllü koruma Ahama Laharn ve kimliği belirlenemeyen 1 polis olay yerinde hayatını kaybetti. Öte yandan son zamanlarda özellikle okullara yönelik kundaklama ve yakma

eylemleri bugün de devam etti. Mai Kaen ilçesinde Lohsaithong köyü okulunu ateşe veren isyancılar, bu okulda öğrenim gören 100'den fazla öğrenciyi de sınıfsız bıraktı.

2004 yılından beri bölgede meydana gelen silahlı olaylarda yaklaşık 2 bin 300 kişi hayatını kaybetti. Son zamanlarda olayların artması bölgede yaşayan halkı göçe zorluyor.

(KK-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title