Haberler

Tayland'a Yılbaşından Önce Kazaları Geldi

Dha DIŞ HABER – Tayland'a yılbaşından önce kazaları geldi Tayland'da her yıl '7 tehlikeli gün' olarak anılan günlerin ilkinde 39 kişi öldü.

Dha DIŞ HABER – Tayland'a yılbaşından önce kazaları geldi

Tayland'da her yıl '7 tehlikeli gün' olarak anılan günlerin ilkinde 39 kişi öldü.

Tayland'da farkındalık oluşturmak için özel isim verilen '7 tehlikeli gün' 29 Aralık ile başlayıp 4 Ocak ile son buluyor. Ülkede her yıl bu günlerde yüzlerce kişi hayatını kaybediyor ve binlercesi yaralanıyor. Ulaştırma bakanı Arkhom Termpittayapaisith bugün yaptığı açıklamada dün toplamda 439 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 39 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Termpittayapaisith kazaların en büyük sebebinin yüzde 27 oranla sarhoşken araç kullanmak olduğu ve yüzde 20 ile ikinci sırada aşırı hızın geldiğini belirtti.

Kazaların yüzde 90'ında motosikletlerin bulunduğunu söyleyen bakan akşam 16: 00 ila 20: 00 arası gerekmedikçe trafiğe çıkmamanın kaza riskini azaltacağının altı çizildi. İlk günde 169 kişinin ehliyetine de el konuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayland Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title