Haberler

Tayfun Korkut: Beşiktaş'a Transferim Büyük Hataydı

Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş Forması Giyen, Siyah-beyazlı Kulüpten Sorunlu Bir Şekilde Ayrıldıktan Sonra Futbolu Bırakarak İspanya'ya Yerleşen Tayfun Korkut, Türkiye'deki Futbol Kariyerini Değerlendirdi.

Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giyen, siyah-beyazlı kulüpten sorunlu bir şekilde ayrıldıktan sonra futbolu bırakarak İspanya'ya yerleşen Tayfun Korkut, Türkiye'deki futbol kariyerini değerlendirdi.

Futbol Extra dergisinin şubat ayı sayısına açıklamalarda bulunan Tayfun Korkut, 7 sezon forma giydiği Türkiye'deki futbol yaşamıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunurken, özellikle Beşiktaş'a transferini hata olarak nitelendirdi.

Dışarıdan Beşiktaş'ı hep pozitif bir kulüp olarak gördüğünü ifade eden Tayfun, “Bu kadar sorun yaşayacağımı tahmin edemez ve düşünemezdim. Ben hayatımda kadro dışı kalan bir futbolcu değildim. Beni tanıyanlar bilir. Ben ne yapabilirim ki kadro dışı kalayım? Bütün bunları sonradan düşündüğümde, Beşiktaş'a transferim büyük hataydı. İspanya'da kalsaydım şimdi belki daha iyi yerlerde oynuyor olabilirdim” dedi.

Kadro dışı bırakılmalarının ardından takımla birlikte kampa götürülmediklerini ve İstanbul'da 40 derece sıcaklıkta günde 3 antrenmana çıkartıldıklarını söyleyen Tayfun, “Açıkçası bizi yıpratmaya çalıştılar. Pes ederler ve daha kolay ayrılırlar diye düşündüler, ama planları tutmadı. Alacaklarımızı bırakıp Beşiktaş'tan ayrılmamızı istediler. Hem kadro dışı kalmışım, hem de inanılmaz bir rakam bırakacağım. İnanılmaz bir olay yani. Benim için kötü bir rüyaydı” ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇELİ TAYFUNUM"

Kendisini hala Fenerbahçeli Tayfun olarak gördüğünü dile getiren tecrübeli isim, “Kesinlikle Fenerbahçeli Tayfun'um. Bunu yüzde 100 söyleyebilirim, ama şimdi burada çok ters anlaşılabilirim. Beşiktaş'a saygım var, ancak ortada bir gerçek de var. Ben futbol kariyerimde en önemli adımımı Fenerbahçe'de attım ve Tayfun olmamda ne olursa olsun Fenerbahçe Kulübü'nün büyük payı var. Orada yaşadıklarım unutulmaz. Unutmak saygısızlık olur. Zaten her zaman için Fenerbahçeli Tayfun diye anılmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Tayfun, futbolu oğlunun sağlık problemi nedeniyle bıraktığını belirtirken, kariyerindeki en önemli hayal kırıklığının ise 2002 Dünya Kupası öncesi (A) Milli Takım kadrosundan çıkartılması olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title