Haberler

Yüzde 40'a Varan İndirim Yapılan Tavuk Etinin Kilosu 8,5 TL'ye Kadar Düştü

Güncelleme:

Yapılan zamlarla kilosu 20 TL'ye kadar çıkan tavuk eti fiyatında yüzde 40'a varan indirim yapıldı. Yapılan indirimle tavuk etinin kilosu 8,5 liraya kadar düştü. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, fiyatların daha da düşeceğini söyledi.

Geçtiğimiz ay yüzde 200 zam gören tavuk eti fiyatlarında, tavukçuların ve vatandaşların tepkisinden sonra yüzde 30-40 indirim yapıldı. Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Canlı hayvan ihracatının biraz daha kısıtlanmasını istiyoruz. İhracat kısıtlandığı zaman fiyatlar daha da aşağı inecek, vatandaş evine etini, tavuğunu alıp götürebilecek" dedi.

KİLOSU 8,5 LİRAYA DÜŞTÜ

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilikler tüm sektörlerde olduğu gibi tavukçuluğa da yansıdı. Geçtiğimiz ay yüzde 200 zam gören tavuk eti fiyatları, hem tavukçu esnafını hem de vatandaşı isyan ettirmişti. Yapılan fırsatçılığın da etkisiyle fiyatı kırmızı et fiyatlarıyla yarışan tavuk etinde, gelen tepkilerin ardından yüzde 40 oranında indirime gidildi. Yapılan indirimlerle tavuk etinin kilosu 20 liradan 8,5-9 liraya kadar düştü.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, tavuk fiyatlarında yüzde 40 indirim olduğunu ve ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşeceğine inandıklarını belirterek, "Tavuk eti fiyatları daha önce 20 liraya kadar çıkmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda devletimize ne kadar katkı yaptığımızı herkes görsün. Bizim başka vatanımız yok. Bunun dövizle alakası yok. Ülkemize sahip çıkmanın zamanıdır" şeklinde konuştu.

"CANLI HAYVAN İHRACATININ KISITLANMASINI İSTİYORUZ"

Tavuk fiyatlarına gösterdikleri tepkiye, üreticilerin kulak vererek yüzde 40 indirime gittiğini vurgulayan Yağmur, "Daha önceden yem pahalıydı, canlı hayvan ihracatı çok fazlaydı. Bundan dolayı fiyatlar yüksekti. Canlı hayvan ihracatının biraz daha kısıtlanmasını istiyoruz. İhracat kısıtlandığı zaman fiyatlar daha da aşağı inecek, vatandaş evine etini, tavuğunu alıp götürebilecek" diye konuştu.

"FİYATLAR HALA İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL"

21 yıldır tavukçuluk yapan Halil Güzergül ise tavuk etine yapılan zamlarla yüzde 200 zam yapıldığında doların 7 buçuk lira civarlarında olduğuna, doların 5,80'lere kadar gerilemesine rağmen tavuk fiyatlarının halen düşmediğine dikkat çekerek, "Bu konuda yem fiyatlarının ve tavuk eti ihracatının ciddi bir şekilde hükümetimiz tarafından incelenmesini istiyoruz. Tavuğun fiyatı konusunda incelemeye kesimhaneden değil, yemi fiyatlarından başlamak gerekiyor. Nasıl un ihracatına kısıtlama getirildi, canlı hayvan ihracatında da kısıtlama getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu indirimleri hem üretici, hem tavukçu esnafı hem de vatandaş için istediklerini dile getiren Güzergül, "Burada ezilen devamlı vatandaş oluyor. Vatandaş tavukçuya gelip '5 kilo tavuk ver' diyordu, şimdi '5 tane but ver' diyor. Kişi başı bir tane but alabiliyor. Yani fiyatlar hala istenilen seviyede değil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title