Haberler

Tavşanlı'da Vatandaşa Bir Ton Hamsi Dağıtıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen "Karadeniz Uşakları Geleneksel Kültürler Etkinliği" kapsamında pişirilen bir ton hamsi vatandaşa dağıtıldı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen "Karadeniz Uşakları Geleneksel Kültürler Etkinliği" kapsamında pişirilen bir ton hamsi vatandaşa dağıtıldı.

Tavşanlı Belediyesince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Rize ve Kastamonu'dan gelen ekipler, halk oyunlarını sergiledi, yöresel ürünlerini tanıttı.

Etkinlik çerçevesinde pişirilen bir ton hamsi, yaklaşık 5 bin kişiye dağıtıldı. Pişirilen hamsiler kısa sürede tükenirken, vatandaşlar Karadeniz'in yöresel oyunlarına ve yiyeceklerine yoğun ilgi gösterdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, burada yaptığı konuşmada, Tavşanlı'da Karadeniz Bölgesinden vatandaşların yaşadığını söyledi.

Başkan Güler, bölgeler arasındaki kültürlerin tanıtılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Hamsiyi bir de Karadenizlilerin elinden tatma imkanımız oldu. Etkinlik sayesinde Karadeniz yöresinin kültürünü Tavşanlılılara tanıtmış olduk. İlçede yaşayan vatandaşlarımıza Karadeniz horonunu, hamsiyi ve diğer yöresel yiyecekleri tanıma fırsatı sunduk. Etkinlik renkli ve güzel geçiyor. Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarımızı ilçemizde ağırlamaktan ayrıca mutlu olduk." diye konuştu.

Etkinlik, 17 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Tavşanlı Trabzon Kütahya Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title