Haberler

Tavşancıl Tren Kazası Davasına Devam Edildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tavşancıl beldesinde meydana gelen ve 8 kişinin ölümü 89 kişinin yaralanmana neden olan tren kazasıyla ilgili davaya devam edildi.

Gebze Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, tutuksuz sanıklar Nihat Arslan, Fikret Yıldırım ile sanık ve mağdur avukatları katıldı. Davada tutuksuz yargılanan makinist Hasan Yücedağ ile avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Kadriye Erdoğan Temel başkanlığındaki duruşmada mahkeme heyeti, incelenmek üzere Kocaeli İdare Mahkemesine gönderilen dosyanın daha mahkemeye geri iade edilmediğini belirtti.

Dosyanın iade edilmesi halinde makinist ve DDY'nin kusur oranlarının yeniden belirlenmesi için, daha önce alınan ara karar gereğince dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar veren Mahkeme, mağdur Hüsne Zengin, Erhan Demir ile Barış Kaya'nın adresi ile Onur Kınasakal'ın şikayet ve delilerinin tespiti için yazılan talimatlara cevap gelmediği gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

-OLAY-

Tavşancıl Beldesi'nde 11 Ağustos 2004 tarihinde meydana gelen tren kazasında, İzmit yönüne giden Adapazarı Ekspresi ile karşı yönden gelen Başkent Ekspresi kafa kafaya çarpışması sonucu 8 kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı.

Bilirkişi, tren kazasıyla ilgili Başkent Ekspresi Makinisti Hasan Yücedağ'ı 8'de 4, ölen makinist Soner Gürkan'ı 8'de 2, TCDD'yi ise 8'de 2 kusurlu bulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title