Haberler

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İçin Kredi Protokolü İmzalandı

Bitlis'in Tatvan İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Halk Bankası Tatvan Şubesi Arasında Kredi Protokolü İmzalandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Halk Bankası Tatvan Şubesi arasında kredi protokolü imzalandı.

Tatvan Kardelen Oteli'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uyanık, Türkiye Halk Bankası'nın ülke genelinde başlatmış olduğu kredi protokollerinin, iş alanını büyütmek isteyen veya işletme kredisi ihtiyacı duyan küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) için yeni bir fırsat olduğunu söyledi. Ekonomik bunalımın yaşandığı dönemde üyelerine verilen kredinin çok önemli olduğunu belirten Uyanık, ''İmzaladığımız protokol gereği, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz, yüzde 1.79 faiz oranıyla 500 bin YTL üst limitli, 3 yıl vadeli aylık eşit taksitli nakit, gayri nakit kredi ile1 yıl vadeli; yıllık yüzde 1,5 komisyon oranı ile teminat mektubu kredisi kullanabilecekler. KOBİ tanımına giren firmaların sadece Halk Bankası'nda yüzde 5 BSMV muafiyeti uygulandığında bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantaj sağlıyor. Ayrıca imzalanan protokolle oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemesiz 84 ay vadeli, orta ve uzun vadeli proje kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl finansal destek kredisi de kullanabileceklerdir ''dedi.

Tatvan Halk Bankası Müdürü Zihni Aykol ise bu protokolün iki taraf içinde hayırlı olmasını dilerken krediler hakkında oda üyeleri istedikleri takdirde banka şubesini ziyaret ederek daha geniş detaylar hakkında bilgiler verileceğini söyledi.

(RA-MET-Y) 24.06.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title