Haberler

Tatvan'da Mavi Marmara" Konulu Konferans Düzenlendi

Bitlis İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tatvan İnsan-Der tarafından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın katılımıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Mavi Marmara Kudüs Okumaları” konulu program düzenledi.

Bitlis İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tatvan İnsan-Der tarafından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın katılımıyla Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Mavi Marmara Kudüs Okumaları" konulu program düzenledi.

Tatvan İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlene programda konuşan Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, önceki Bitlis Valisi Veysel Yurdakul öncülüğünde Ahmet Eren'in destekleriyle şekillenen, doğu okuyor projesinin devam ettiğini söyledi. Proje kapsamında 83 yazarın Bitlis ve ilçelerindeki okulları ziyaret ettiğini belirten Bayar, "Bu kapsamda 103 bin 700 tane kitap okullarımızda dağıtılmış ve öğrencilerimizin bu kitapları okumaları sağlanmıştır" dedi.

Programa katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bitlis ve Tatvan'da olmaktan yana duyduğu mutluluklarını diye getirerek, zalimlere ve zulme karşı olduklarını söyledi. Cehaletle savaşabilme yolunun okumaktan geçtiğini ifade eden Yıldırım, "İslam dünyasının üç büyük problemi vardır. Biri cehalet, biri fakirlik, üçüncüsü de itilaftır. Cehaleti yenerseniz, fakirliği ve ayrılığı da ortadan kaldırırsınız. İslam dünyasının hepsinde cehalete mahkum edip yönetmekle isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Son 200 yıldır ümmet hicret halindedir. Dünyadaki göç hadiselerine baktığınız zaman, yeryüzündeki hareketliliğin yüzde 80'ine yakını Müslümanlar tarafından yapılıyor" dedi.

Düzenlenen programın ardından Tatvan İnsan-Der tarafından kitap okuma kampanyası çerçevesinde lise ve ortaokul düzeyinde Peygamber Efendimizi (sav) anlamak, tanımak ve bilinçli bir nesil oluşturmak amacıyla düzenlenen ödüllü yarışmada dereceye giren 13 öğrenciye tablet bilgisayarları verildi.

Tatvan İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Mili Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Yurderi, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Yıldırım Marmara Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title