Haberler

Tatvan'da Kırık Kemik Birleştirme Ameliyatı Yapıldı

Tatvan Devlet Hastanesinde kırık kemik birleştirme ameliyatları yapılmaya başlandı.

Tatvan Devlet Hastanesinde kırık kemik birleştirme ameliyatları yapılmaya başlandı.

Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren, yaptığı açıklamada, "Ortopedi servisindeki arkadaşlarımız kısa kemik uzatmak, eğri kemikleri düzeltmek, enfeksiyonlu kemiklerin değişimi, kaynamamış kemiklerin birleştirilmesi, kalça çıkığı ve benzeri operasyonları başarılı bir şekilde yapıyor. Hastalar, bu gibi ameliyatlar için başka yerlere gitmeden burada güvenle ameliyat olabiliyorlar." dedi.

Hastanede görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Deniz Akbulut ise ilizarov tekniğiyle yapılan ameliyatla, kaynamamış kemik birleştirdiklerini belirtti.

Ortopedi servisinde 3 doktorla çalıştıklarını ifade eden Akbulut, "Ayak bileği kemiği kopukluğu şikayetiyle gelen 24 yaşındaki hastayı ameliyata aldık. Hasta bize geldiğinde ayak bileği kemiği birbirinden ayrıktı ve desteksiz yürüyemiyordu. Ekip olarak aldığımız karar neticesinde hastaya ilizarov tekniğiyle kaynamamış kemiği birleştirme ameliyatı yaptık. Başarılı geçen ameliyat 4 saat sürdü. Kemikler şu an birleşmiş durumda ve kemiklerin kaynaması devam ediyor."

Siirt'ten gelerek Tatvan'da ameliyat olduğunu dile getiren Engin Yazıcı da, yaklaşık 2 yıldır kopuk olan ayağıyla yürüyemediğini ve burada başarılı ameliyat geçirdiğini belirtti.

Yazıcı, ameliyattan dolayı doktora teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title