Haberler

Tatvan'da Heyelan

Tatvan'a bağlı Hanelmalı köyünde, heyelan nedeniyle, 3 ev ve 1 ahırda hasar meydana geldi.

Tatvan'a bağlı Hanelmalı köyünde, heyelan nedeniyle, 3 ev ve 1 ahırda hasar meydana geldi.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ve Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik, Hanelmalı köyüne giderek, heyelanın meydana geldiği alanda incelemede bulundu.

Kaymakamı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevlilerin köyde gerekli hasar tespit çalışmasını yaptığını, köyde çok ciddi bir hasar olmadığını söyledi.

Heyelanın meydana geldiği alanda su borularının olduğunu kaydeden Yılmaz, köydeki su borularının zarar gördüğünü ancak bu olumsuzluğun giderilmesi için hızlı bir şekilde çalışmaların başladığını belirtti.

Heyelan sebebiyle ölen ya da yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Genel itibariyle önemli bir durum yok. Köylülerimiz heyelan sebebiyle biraz korkmuş. Heyelanın meydana geldiği alanda ağaç yok. Heyelanı önleyecek bir faktör yok. Kar bu yıl fazla olunca ve yavaş yavaş erimeye başlayınca, bu tür istenmeyen olumsuzluklar yaşanabiliyor. Vatandaşımıza ağaçlandırmanın önemini anlatıyoruz. Burada heyelan olmasının da en büyük nedeni, ağaç bulunmaması. Vatandaştan, ağaçlandırmanın müsait olduğu alanlarda, ağaçlandırma yapmalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz."

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik ise, Tatvan Belediyesi olarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirti.

Evinin bulunduğu bölgeye heyelan gelen köylülerden Abdullah Akbay da, gece büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve ne olduğunu anlamadan kendilerini hemen evden dışarı attıklarını söyledi.

Geceyi komşularında geçirdiklerini belirten Akbay, "Erzağımızın bulunduğu kiler yıkıldı. Ahırın bir bölümü çöktü ve evimizde de çökme tehlikesi meydana geldi. Dağ yamacındaki toprak, halen evlerinin üzerine doğru çökmeye devam ediyor. Evlerimiz her an çökebilir diye evimize giremiyoruz. Mağduruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Bitlis Özel İdare ekipleri ve İl Acil Afet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin köyde incelemeleri devam ediyor. Tehlikenin devam etmesi nedeniyle, heyelan bölgesindeki vatandaşlar evlerine giremiyor.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title