Haberler

Tatvan'da Denizcilik ve Kapotaj Bayramı Kutlamaları

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 80. Yıldönümü Bitlis'in Tatvan İlçesinde de Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 80. yıldönümü Bitlis'in Tatvan ilçesinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri Vangölü sahilinde bulanan Sahip Parkı iskelesinde yapıldı. Burada bir konuşma yapan Tatvan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, Van Gölü'nün kirlenmesinin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirtti. Peker, sadece Tatvan ilçesi değil, Van Gölü kıyısında bulunan tüm yerleşim birimlerinin el ele verip Van Gölü'ne sahip çıkması gerektiğini kaydederek, "Van Gölü görüldüğü gibi oldukça kirlidir. Biz Tatvan Belediyesi olarak Van Gölü'nü kirlilikten kurtarmak için çalışmalar yapıyoruz. Ancak sadece Tatvan değil, Van Gölü kıyısında bulunan tüm yerleşim birimlerinin bu göle sahip çıkması gerekir" dedi.

Peker'in yaptığı açılış konuşmasının ardından 50 ve 100 metre yüzme yarışmalarına geçildi. Düzenlenen ördek yarışmasında ise yarışmacılar Van Gölü'ne atılan canlı ördeği yakalamak için kıyasıya yarıştılar.

Son olarak yapılan yağlı direk yarışması ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmacılar, 5 metre uzunluğundaki yağlı direğin ucuna bağlanan Türk bayrağını alabilmek için oldukça ter döktüler. Tören, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleriyle son bulurken, katılımcılar için bir de Van Gölü'nde feribot turu düzenlendi.

(Yİ-ŞA-Y)

01.07.2007 13:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title