Haberler

Tatlıca Şelaleleri, Sinop'un Turizm Markası Olma Yolunda

Erfelek ilçesindeki Tatlıca Şelaleleri, doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Tosun."Kente gelen her iki turistten biri, Erfelek ilçesinde bulunan şelaleleri ziyaret ediyor".

Karadeniz'de denizi ve yeşil doğasıyla önemli bir turizm kenti olan Sinop, Tatlıca Şelaleleri ile de dikkat çekiyor.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfelek ilçesinde bulunan Tatlıca Şelalelerin büyük ilgi gördüğünü, kentin en çok turist çeken yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Art arda 28 şelaleden oluşan Tatlıca Şelalelerinin doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bıraktığını ifade eden Tosun, "Tatlıca Şelaleleri dünyaya mal oldu. Her yıl binlerce turist burayı ziyaret ediyor" dedi.

Tatlıca Şelalelerinin Türkiye'nin sayılı turizm alanlarından olduğunu vurgulayan Tosun, Erfelek Kaymakamlığı ve Erfelek Belediyesi'nin, şelalelerin olduğu alanda uzun dönemli gelişim planı çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi.

Sinop'a gelen şelaleleri görmeden dönmüyor

" Sinop'a gelen her iki turistten biri, Erfelek ilçesinde bulunan şelaleleri ziyaret ediyor" diyen Tosun, şunları kaydetti:

"Tatlıca Şelalelerine Türkiye'nin, hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce turist geliyor, ilimizi ziyaret eden her iki turistten biri mutlaka Erfelek Tatlıca Şelalelerine uğruyor. İlimizin en çok ziyaretçi çeken yerleri, Tarihi Sinop Cezaevi, Akliman mesire alanından sonra şelaleler. Geçen yıl ziyaretçi sayısı 150 bini buldu. Bu da ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Burası bizim önemli bir sirkülasyon alanımız. İlimize çok yakın olması da ayrıca bizim için bir avantaj."

Tosun, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Tatlıca Şelalelerinin yaz sezonuna hazır olduğunu sözlerine ekledi. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Hikmet Tosun Karadeniz Türkiye Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title