Haberler

Tatlı Hayat" Projesi'yle Meslek Öğreniyorlar

Edirne'de zihinsel engelli çocukların aileleri için başlatılan "Tatlı Hayat" Projesi'nde annelere pasta ve tatlı yapma kursu verilecek.

Edirne'de zihinsel engelli çocukların aileleri için başlatılan "Tatlı Hayat" Projesi'nde annelere pasta ve tatlı yapma kursu verilecek.

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) ve Edirne Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen ve Avrupa Birliği IPA "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programları tarafından desteklenen projeyle zihinsel engelli bireylerin aileleri pasta ve tatlı yapımı kursu alıp meslek öğreniyor.

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak bölümünde düzenlenen eğitimler kapsamında 24 işsiz kadın toplam 640 saat pasta ve tatlı yapımı kursu görecek.

EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının engelli bireylerin ailelerinin sosyal hayatla bütünleşmelerini ve alacakları kursla meslek sahibi olmalarına olanak sağlamak olduğunu söyledi.

Dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik yaşama entegrasyonuna yönelik projelere destek verdiklerini ifade eden Açıkgöz, şunları dile getirdi:

"Projenin özel amacı, Edirne Merkez'de zihinsel engelli çocuğu bulunan işsiz annelere mesleki yeterlilik kazandırmak ve toplumsal bütünleşmelerine destek olmak, zihinsel engelli bireylerin toplumsal bütünleşmelerine destek olmak, kamuoyunda engelli hakları hususunda farkındalık arttırmak olarak belirlendi. 32 saatlik iş yaşamına ve hayata adapte olma eğitimleri verilerek, 640 saatlik 6 ay sürecek butik pastacılık eğitimlerine başlandı. Eğitimlerin ikinci ayından sonra kursiyerlerimizin motivasyonunu arttırmaya yönelik olarak İstanbul'da bulunan Pelit pastanelerine teknik gezi düzenlenecek. Anneler bu geziye çocuklarıyla beraber katılacaklar. Proje belirlenen faaliyetler kapsamında butik pastacılık eğitimlerinden sonra 32 saatlik staj programını içermektedir."

Açıkgöz, 138 bin avroluk projenin 69 bin avroluk tutarının EDSİAD tarafından sağlandığını belirterek kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti.

Kursun katılımcılarından Melek Özgüler de projenin engelli bireylerin aileleri açısından çok faydalı olduğunu belirterek, "Çocuklarımız okulda eğitim alırken bize de böyle fırsat sunuldu. Çok teşekkür ediyoruz. Hem motive oluyoruz hem de meslek sahibi olacağız, bir yerlerde çalışabilecek duruma geleceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Selimiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title