Haberler

Tatilde Ölen İngiliz Turistin Cenazesi Sigorta Anlaşmazlığına Takıldı

Antalya tatilde kalp krizi geçirip ölen İngiliz turist 53 yaşındaki Raymond John Kıppın'ın cenazesi, sigorta firmasıyla ailenin anlaşmazlığı nedeniyle 10 gün hastanede kaldı.

Antalya tatilde kalp krizi geçirip ölen İngiliz turist 53 yaşındaki Raymond John Kıppın'ın cenazesi, sigorta firmasıyla ailenin anlaşmazlığı nedeniyle 10 gün hastanede kaldı.

İngiltere'de yaşayan Raymond John Kıppın'a, bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle stend takıldı. İngiliz yasalarına seyahat için gerekli olan aile hekiminden izin almayan Kıppın, Ağustos ayında Antalya'ya tatile geldi. Manavgat İlçesi'nin Side Mahallesi'nde tatil yaptığı otelde 21 Ağustos günü havuz başında rahatsızlanan Raymond John Kıppın'ın kalbi ve solunumu durdu. Ambulansla Side Özel Anadolu Hastanesi'ne götürülen ve anjiyo yapılan İngiliz turist, 26 Ağustos'ta öldü. 27 bin euro tutan hastane masrafının ödenmesi için İngiliz sigorta firmasıyla hastane yönetimi arasındaki yazışmalardan sonuç alınamadı. Seyahat izni olmamasına rağmen Türkiye'ye gelen Kıppın'ın sigorta firması, hastane masraflarını ödemeyi reddetti. İngiliz turistin cenazesi özel hastanenin morgunda kalırken, ailesi İngiltere'ye döndü.

Side Özel Anadolu Hastanesi sahibi İrfan Erdoğan, İngiliz turistin cenazesinin Türkiye'de kalmasının ailesiyle sigorta firması arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Cenazeyi, bugün öğleden sonra cenaze nakil firmasına teslim ettiklerini belirten Erdoğan, "Cenazenin rehin kalması diye birşey söz konusu değil. Ödeme yapılmasa dahi ailesi veya sigorta şirketi, cenazeyi vefat günü bile alabilirdi. Cenazenin nakil masrafları konusunda aile ile sigorta şirketinin arasında karar vermesi beklendi. Bizim hastanemizle ilgili bir durum söz konusu değil" dedi.

Sigorta şirketinin hastane masraflarını ödemeye kesinlikle yanaşmadığını belirten İrfan Erdoğan, bugün, ailenin ödemeyi kabul ve fiyatta indirim yapılmasını talep ettiğini, bunu da anlayışla karşıladıklarını söyledi. Hastane sahibi Erdoğan, ailenin cenaze nakil masraflarını da üstlenmesi nedeniyle bir firmayla anlaşarak cenazeyi bugün aldırdığını kaydetti.

Cenazeyi alarak Antalya'ya getiren Fempa Defin Cenaze Hizmetleri sahibi Murat Arslanoğlu ise kendilerine İzmir'deki bir aracı şirketten gelen talep doğrultusunda cenazeyi teslim aldıklarını ve pazartesi günü İngiltere'ye göndereceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Antalya Side Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title